Μιχάλης Μυτακίδης από Active Member for Light: «Μπορεί να έρθει εδώ και να του μάθω μερικά πράγματα για να μην ντρέπεται» – Γκόβα Στιλέτο

0
157


Ο Μιχάλης Μυτακίδης, το ιδρυτικό μέλος των Active Member, παραχώρησε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Hello». Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε στους καλλιτέχνες, δίνοντας παράλληλα και τη δική του απάντηση σε αυτούς Φως.

«Οι καλλιτέχνες είναι μια ομάδα ομοϊδεατών, έχουν τις ίδιες ρίζες, τις ίδιες πηγές, τους ίδιους δωρητές.» Γι’ αυτό μου αρέσουν οι φασίστες, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά, ακόμα κι αν φαίνονται προοδευτικοί. Δεν μπορείς να πάρεις 30 χρόνια δημόσιας δουλειάς και να το παίζεις επαναστατικό και ο κόσμος από κάτω να τραγουδάει καλύτερα από σένα. Τρώνε όποιον δεν ανήκει στη φυλή τους. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου δεν έχει φωνή. Τραγουδάει τα τραγούδια του; Τα ερμηνεύει; Μουρμουρίζει; Του αρέσει να τον καλούν άλλοι; Θα καταλάβουμε ποτέ; Πόσα χρόνια θα μας πάρει; Κάτι λες και όλοι βιάζονται να σε φάνε. «Πώς τολμάς να μιλάς;» Πώς τολμούν να βγουν και να τραγουδήσουν;» είπε ο Μιχάλης Μυτακίδης.

«Ξέρω το φως. Το παιδί δεν ξέρει. Αν στοχοποιούσαμε όσους έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας, θα ήμασταν η πιο εμπορική ομάδα στην Ελλάδα… Γιατί διάλεξαν αυτό το παιδί και δεν έλεγξαν αν τους νοιάζει; Νομίζω ότι είναι υποκριτικό αν το ξέρει ή όχι επειδή ήθελες μια περσόνα και τον έβαλες εκεί. Το παιδί κερδίζει επιπλέον χρήματα.

Καλό είναι αυτά τα παιδιά να ενημερωθούν και να μάθουν ότι πριν υπήρχαν άλλα πράγματα. Μην την ερωτεύεσαι… Δεν θα δούλευα μαζί του γιατί δεν θα του πήγαινε. «Ίσως όποτε θέλει να έρθει εδώ, να του ετοιμάσω μερικά πράγματα για να μην εκτεθεί αφού βρίσκεται σε κοινή σκηνή», είπε για το Light σε άλλο σημείο.

Τέλος, ο Ο Μιχάλης Μυτακίδης Είπε: «Όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από τους στίχους μου.» Δεν έχω ανθρώπους με τους οποίους να είμαι τόσο δεμένος, ούτε καν τα τρία μου παιδιά. Νιώθω σαν να έχω γεμάτες μέρες. Και δεν με νοιάζει αν πεθάνω αύριο, ίσως και να ξεκουραστώ. Δεν θα λείψω σε κανέναν. Μόνο οι στίχοι μου θα με κάνουν να θρηνήσω. Αυτό είναι ένα επίτευγμα».