Έρωτας Φυγάς: Μετακομίζει στον ΑΝΤ1 – «Το καλό παιδί ορφανό δεν μένει» – Monomaxos

0
107


Εξελίξεις και μάλιστα σημαντικές υπήρξαν στο πεδίο της ελληνικής μυθοπλασίας, καθώς ο ΑΝΤ1 έχει «κλειδώσει» τη συνέχεια του «Έρωτα φυγά», με τον σεναριογράφο της σειράς να αναφέρει ότι η σειρά αλλάζει τηλεοπτική στέγη «αυτή τη φορά τελεσίδικα, χωρίς να’ ναι απλώς φήμες».

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς εποχής που βασίζεται στην τεράστια τούρκικη επιτυχία «Κάποτε στην Τσουκάροβα» προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του Open το βράδυ της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή κυκλοφορούσαν και οι πρώτες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες του deal της συνέχειας της παραγωγής, το οποίο έχει τέσσερις εμπλεκόμενους: Τον ΑΝΤ1, το Open, την εταιρία παραγωγής «Αργοναύτες», αλλά και την Barking Well Media που έχει αναλάβει την ευθύνη του ψυχαγωγικού προγράμματος του καναλιού της Παιανίας.

Ενδιαφέρον για τη σειρά αρχικά έδειξε το Mega ωστόσο φαίνεται πως καταλήγει τελικά στο Μαρούσι. Το Open επισήμως δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για το θέμα παρά μόνο πως διακόπτει τη σειρά για την εορταστική περίοδο. Οι πληροφορίες λένε πως στον ΑΝΤ1 μετακομίζουν όλα τα επεισόδια μέχρι και το 110ο που έχει γυριστεί, άλλα 70 επεισόδια μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και βέβαια υπάρχει η πρόβλεψη και για 3ο κύκλο τη σεζόν 2024 – 2025.

Μάλιστα ο τρίτος κύκλος θα βασιστεί σε εξ’ ολοκλήρου ελληνικό σενάριο στο πλαίσιο της έντονης φημολογίας που θέλει τον ΕΚΟΜΕ να αλλάζει τα κριτήρια επιδότησης των Ελληνικών σειρών και να μοριοδοτούνται εξτρά οι παραγωγές Ελληνικής μυθοπλασίας που θα έχουν πρωτότυπο Ελληνικό σενάριο.

Ο ΑΝΤ1 παράλληλα θα έχει και τα δικαιώματα επανάληψης όλου του πρώτου κύκλου και του τμήματος του δεύτερου που προβλήθηκε από το Open. Ποιες οικονομικές υποχρεώσεις αναλαμβάνει το τηλεοπτικό δίκτυο του Αμαρουσίου; Την οικονομική οφειλή της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε (ιδιοκτήτρια εταιρία του Open) προς την εταιρία παραγωγής του «Έρωτα φυγά» «Αργοναύτες» που κατά πληροφορίες υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα θα καταβληθούν και κάποια εξτρά ποσά για τα δικαιώματα επαναπροβολής του πρώτου κύκλου.

Πηγές του ΑΝΤ1 επιβεβαιώνουν εμμέσως πως είναι κοντά στην απόκτηση της σειράς, όμως, διευκρινίζουν πως δεν έχουν πέσει τελικές υπογραφές. Το μέχρι στιγμής πλάνο θέλει τα νέα επεισόδια της σειράς να κάνουν πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου στον ΑΝΤ1 και μάλιστα στη ζώνη των 21.00 που σημαίνει πως η «Μάγισσα» θα μεταφερθεί στη ζώνη των 22.30 όπως ήταν το αρχικό πλάνο.

Είναι προφανές πως εάν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, ο ελεύθερος χρόνος στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης συμπιέζεται δραματικά που σημαίνει πως κάποιες από τις υπόλοιπες σειρές θα μετατεθούν Σαββατοκύριακο ή θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Παράλληλα όλος ο πρώτος κύκλος και τα επεισόδια του δεύτερου του «Έρωτα φυγά» θα είναι διαθέσιμα στην ταινιοθήκη του ΑΝΤ1+

Η ανάρτηση του σεναριογράφου

Όπως ανακοίνωσε ο σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου, μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο «Έρωτας Φυγάς» από τον Ιανουάριο του 2024 θα προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του Ant1.

«Το καλό παιδί ορφανό δεν μένει»

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αποστόλου έγραψε στην ανάρτησή του: «ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΟΡΦΑΝΟ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ, λέει μια παροιμία του τόπου μου
Κάπως έτσι συνέβη και με το αγαπημένο αλλά και τόσο ταλαιπωρημένο παιδι μου (μας-πολλών όμως) τον ΕΡΩΤΑ ΦΥΓΑ , που κατάφερε όχι μόνο να αγαπηθεί αλλά και να σηματοδοτήσει μια (πιθανώς, δεν ξέρω) παγκόσμια πρωτιά, μετακομίζοντας από το κανάλι προβολής του στη νέα φιλόξενη αγκαλιά του ΑΝΤ1!!!

Αυτή τη φορά τελεσίδικα, χωρίς να’ ναι απλώς φήμες… Έτσι η ιστορία μας απλά πάτησε για λίγο ένα ελαφρύ pause για να play από μέσα Γενάρη ώστε να συνεχίσει το μπάρκο της στα αχαρτογράφητα νερά της φαντασίας του γραπτού, του ενθουσιασμού των υποκριτών της, στο μεράκι των δεκάδων «μαστόρων» πισω απ τις κάμερες, στη ρότα της ίδια της της μοίρας…

Μια καλομοίρα που δείχνει να της χαμογελάει χωρίς δόντια αυτή τη φορά.. Χαρά μεγάλη και απερίγραπτη δικαίωση που καταφέραμε να γίνουμε πιονέροι νέων τηλεοπτικών ηθών, γιατί έστω και από ένα μικρό τηλεοπτικό μετερίζι αγαπηθήκαμε και συνδεθήκαμε με τόσο κόσμο, όχι γιατί κομίσαμε νέας γλαύκας στο είδος, αλλά γιατί όλοι σ ότι κάναμε από όποιο πόστο, ήμασταν τίμιοι σοβαροί ενθουσιώδεις με πλήρη άγνοια κινδύνου και με απύθμενα κουράγια και αντοχές!

Και νοιώθω ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση (σε κόντρα διαφόρων ανυπόστατων και άκυρων που γράφονται) αφου ειδικά φέτος η σειρά σεναριακά περπατάει τα πιο πολλά της χιλιόμετρα με ελληνικά παπούτσια, κρατώντας απλά ένα μικρό μονοπάτι απ το πρωτότυπο format…

Ένας «έρωτας» λοιπόν made in Greece που αποδεικνύει ότι δεν υπολειπόμαστε σε παραμύθι και ρεαλισμό απ τα πανάκριβα προϊόντα της μη φίλης γείτονας χώρας και τεκμηριώνει ότι δεν υστερούμε σε ταλέντο στους «ζωγράφους» της εικόνας, της αναπαράστασης και της γλώσσας , και που επιβραβεύτηκε φέτος από το κοινό με ακόμα μεγαλύτερη τηλεθέαση…

Eνας «φυγάς» που ασφαλής πλέον χωρίς ορατούς και αόρατους διώκτες, θα συνεχίσει να ονειρεύεται, να «ξεφεύγει» αφού μπορεί, να φωτίζει αγάπες που δικαιώνονται, να ευλογεί αγώνες και θυσίες που καθαγιάζονται, να αναδείξει ανθρώπους που μεταμο ρφώνονται και να ξεδιπλώσει ιστορίες που έχουμε ξανακούσει, γιατί ξεπήδησαν απ το δικό μας DNA!

Και ας «ζουν» αυτοί οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους σε μια ιστορική περίοδο (τη καθοριστικότερη για την σύγχρονη ιστορία μας) που δεν τη προλάβαμε οι περισσότεροι και όσοι τη βίωσαν θέλουν να τη ξεχάσουν… Καλορίζικοι λοιπόν, καλό ποδαρικό να κάνουμε στο νέο σπίτι μας… Με τη ευχή να τιμήσουμε και να τιμηθούμε…».