Γκρεμίζεται η αυτοκρατορία της Κιάρα Φεράνι – Χορηγοί της γυρίζουν την πλάτη μετά το σκάνδαλο με το κέικ – Monomaxos

0
27


H Κιάρα Φεράνι είναι μια μεγα-σταρ του διαδικτύου. Έχει σχεδόν 30 εκατομμύρια followers στο Instagram, είναι ιδιοκτήτρια μιας μάρκας μόδας και μιας εταιρείας μάρκετινγκ, ενώ το 2021 πρωταγωνίστησε στο «The Ferragnez», μια ριάλιτι τηλεοπτική σειρά του Amazon Prime για τη ζωή της με τον σύζυγό της.

Τώρα βρίσκεται εν μέσω ενός σκανδάλου που έχει οδηγήσει χορηγούς να της γυρίσουν την πλάτη και να διακόψουν τη συνεργασία μαζί τους. Όλα ξεκίνησαν όταν η Ιταλίδα influencer ισχυρίστηκε ότι οι πωλήσεις ενός «ροζ παντόρο» (παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο κέικ) που έφερε το εμπορικό σήμα της, θα βοηθούσαν στη χρηματοδότηση ενός νοσοκομείου παίδων στο Τορίνο.

Πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν το κέικ της και να συνεισφέρουν στις ανάγκες για ιατρικό εξοπλισμό του νοσοκομείου για τη θεραπεία παιδιών με οστεοσάρκωμα και σάρκωμα Ewing.

H αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας της επέβαλε πρόστιμο για παραπλανητικούς φιλανθρωπικούς ισχυρισμούς, που συνδέονταν με τις πωλήσεις ενός χριστουγεννιάτικου κέικ και της επιβλήθηκε πρόστιμο 1,075 εκατ. ευρώ από την Ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η συγγνώμη της Κιάρα Φεράνι 

Η 36χρονη εμφανίστηκε μετανιωμένη όταν είπε πως θα κάνει δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στο Regina Margherita, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στο Τορίνο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης.

Η Κιάρα Φεράνι δήλωσε επίσης, πως θα ασκήσει έφεση κατά του προστίμου της AGCM, χαρακτηρίζοντάς το «δυσανάλογο και άδικο» και διαβεβαίωσε πως εάν καταφέρει να μειωθεί το πρόστιμό σε βάρος της, θα προσθέσει το ποσό αυτό της μείωσης στη δωρεά που θα κάνει.

Η Coca Cola διακόπτει τη συνεργασία με την influencer

Ανάμεσα στους χορηγούς που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην Κιάρα Φεράνι είναι και η Coca Cola. Η εταιρεία κολοσσός, όπως μετέδωσε η ιταλική La Repubblica, αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία της με την influencer. Η Coca Cola είχε προσλάβει την επιχειρηματία τον περασμένο Δεκέμβριο, για να γυρίσει ένα διαφημιστικό σποτ που έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει στα τέλη Ιανουαρίου. 

«Δουλέψαμε με την Κιάρα στην Ιταλία το 2023, ακόμη και για κάποιες λήψεις που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο. Προς το παρόν δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το περιεχόμενο» ήταν η απάντηση της αμερικανικής εταιρείας που αποσύρθηκε από τη συμφωνία. Η είδηση της διακοπής συνεργασίας της Coca Cola με την Ιταλίδα influencer έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την ένωση καταναλωτών της χώρας.