Σάλος στα καλλιστεία των ΗΠΑ: Η μία «βασίλισσα της ομορφιάς» μετά την άλλη επιστρέφει το στέμμα – Monomaxos

0
11


Η μία εστεμμένη μετά την άλλη επιστρέφει το στέμμα της τις τελευταίες ημέρες στα καλλιστεία των ΗΠΑ.  Όλα ξεκίνησαν όταν η 24χρονη «Miss USA», Noelia Voigt, αποφάσισε στις 6 Μαΐου να επιστρέψει τον τίτλο της, επικαλούμενη λόγους ψυχικής υγείας, μόλις επτά μήνες μετά τη στέψη της.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η 24χρονη αναφέρει: «Δώστε προτεραιότητα στην ψυχική υγεία σας, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τους άλλους χρησιμοποιώντας τη φωνή σας και μη φοβάστε ποτέ τι θα φέρει το μέλλον, ακόμα κι αν αυτό μοιάζει αβέβαιο. Ποτέ μην θέτετε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. Η υγεία μας είναι ο πλούτος μας».

Λίγες ημέρες αργότερα, σειρά είχε η 17χρονη, UmaSofia Srivastava, η οποία στέφθηκε «Miss Teen USA 2023», επέστρεψε κι εκείνη με τη σειρά της το λαμπερό στέμμα της. Όπως δήλωσε, πήρε αυτή την απόφαση γιατί «οι προσωπικές αξίες μου δεν ευθυγραμμίζονται πλέον πλήρως με την κατεύθυνση της διοργάνωσης».

Η επιλαχούσα «Miss Teen New York», Stephanie Skinner σε δήλωσή της ανέφερε: «τελικά κατέληξα στην απόφαση να το απορρίψω. Αισθάνομαι ότι είναι η σωστή απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συνθήκες».

Αναφορές για «τοξικότητα και bullying»

Την παραίτησή της υπέβαλε και η social media director της οργάνωσης «Miss USA», Claudia Michelle, η οποία είχε αναφερθεί σε «τοξικότητα και bullying» στον χώρο εργασίας, προσθέτοντας ότι οι νικήτριες «πρέπει να ακουστούν και να μη σιωπούν». 

«Νιώθω ότι ο τρόπος που η τρέχουσα διοίκηση μιλά για τις κατόχους τίτλων είναι αντιεπαγγελματικός και ακατάλληλος. Απορρίπτω την τοξικότητα στο χώρο εργασίας και τον εκφοβισμό κάθε είδους» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram.

Πηγές δήλωσαν στη New York Post ότι όλες αυτές οι γυναίκες είχαν υποστεί εκφοβισμό από τη διευθύνουσα σύμβουλο του οργανισμού, Laylah Rose.