Σωτήρης Τσαφούλιας: «Η Ευρωβουλή δεν είναι οικόπεδο κανενός, η πολιτική δεν είναι καριέρα» – Monomaxos

0
14


Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στον Alpha για τις ευρωεκλογές, εξηγώντας πως το κριτήριο για να ψηφίσει κάποιος κάποιον δεν θα έπρεπε να είναι το επάγγελμα ή το όνομα του υποψηφίου, αλλά οι πολιτικές ιδέες που θέτει στο «τραπέζι».

«Δεν ψήφισα στις ευρωεκλογές. Δυστυχώς, λόγω υποχρεώσεων ήμουν πολύ μακριά από το σημείο που έπρεπε να πάω να ψηφίσω και δεν προλάβαινα να το κάνω» είπε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας, συνεχίζοντας: 

«Εγώ δεν χωρίζω τους υποψηφίους σε celebrities, άνδρες και γυναίκες, για μένα το πρόσημο είναι αυτός που πάει να κάνει τη δουλειά, να είναι άξιος να την κάνει και το πρόσημο του κόσμου θα έπρεπε να είναι αυτό».

«Εάν εγώ αύριο το πρωί αποφασίσω να πολιτικοποιηθώ, το κριτήριο το να με ψηφίσει κάποιος, δεν θα έπρεπε να είναι  εάν είμαι καλός ή όχι σκηνοθέτης, αλλά εάν ο πολιτικός μου λόγος αντικατοπτρίζει αυτό που εκπροσωπεί τον κόσμο» συνέχισε ο σκηνοθέτης.

«Βαδίζουμε σε πολύ σκοτεινούς καιρούς. Η Ευρωβουλή δεν είναι σπίτι και οικόπεδο κανενός. Η πολιτική βγαίνει από τη λέξη πολίτης, επομένως όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως επαγγέλματος, έχουν το δικαίωμα, εάν έχουν τη θέληση, να ασχοληθούν με τα κοινά. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, αν την έχουν κάνει κάποιοι είναι άλλο το οποίο δεν είναι της παρούσης» διευκρίνισε ακόμη ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

«Η πολιτική δεν είναι κλειστό επάγγελμα κανενός» κατέληξε