Συγκινεί η Μυρτώ Πισπίνη για τον θάνατο του γιου της: «Τον πρώτο καιρό ήταν μια κόλαση» – Monomaxos

0
13


Συγκινεί η ηθοποιός Μυρτώ Πισπίνη, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τον ρόλο της Μαριάννας στη σειρά «Καλημέρα Ζωή», μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαυρίδη για τον θάνατο του γιου της, αλλά και την ομάδα που δημιούργησε με αφορμή τον θάνατό του.

«Ο μόνος λόγος που το τελευταίο διάστημα βγαίνω σε κάποια Μέσα, είναι γιατί θέλω να ενημερώσω τον κόσμο, επειδή έχασα πριν δυο χρόνια τον γιο μου. Για πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα αντιμέτωπη με την τεράστια δυσκολία που έχει ένα πένθος. Δεν είχα χάσει ούτε τους γονείς μου, δεν ήξερα πώς είναι.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του γιου μου δημιούργησα μία ομάδα πενθούντων γονέων επειδή δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα τέτοια ομάδα στήριξης, επικοινωνίας, συντροφιάς με ανθρώπους με το ίδιο θέμα», ανέφερε αρχικά η Μυρτώ Πισπινή.

«Αν υπήρχε κάποια ομάδα σαν αυτή όταν έφυγε από τη ζωή ο γιος μου, ήμουν διατεθειμένη – μέσα στον τρομερό πόνο μου – να μετακομίσω και σε άλλη πόλη για να βρίσκομαι εκεί», εξομολογήθηκε η γνωστή ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Δημιούργησα αυτή την ομάδα εδώ και έναν χρόνο. Συναντιόμαστε κάθε Σάββατο μαζί με άλλους γονείς που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο σε έναν χώρο που μας παραχωρεί ο Δήμος Κηφισιάς. Το παλεύουμε όσο μπορούμε».

«Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η μοναξιά»

Παρομοιάζοντας τον πόνο που ένιωσε με ένα «τσουνάμι», η Μυρτώ Πισπίνη είπε στη συνέχεια:

«Εκεί που καταλήγουμε πάντα είναι ότι η μοναδική ουσιαστική βοήθεια είναι να αναπτυχθεί μέσα μας μια αίσθηση υπομονής. Πρέπει να αφήνεσαι σε αυτό που συμβαίνει, γιατί αν το πολεμήσεις, μπορεί να τρελαθείς. Αυτό υπάρχει. Είναι ένα τσουνάμι που έρχεται και αν εσύ τρομάξεις από αυτό το τσουνάμι που έρχεται και σε κατακλύζει και πας να το αποφύγεις, υπάρχουν άνθρωποι που πέφτουν σε ουσίες και αρρωσταίνουν σωματικά και ψυχικά».

«Πέρα από την ψυχοθεραπεία ίσως χρειαστεί για κάποιο διάστημα και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Πάντα πρέπει να υπάρχουν δίπλα μας στενοί φίλοι. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η μοναξιά. Αν ο πόνος είναι χίλια, με τη μοναξιά γίνεται εκατομμύρια. Το μόνο φάρμακο είναι η αγάπη και η επικοινωνία», τόνισε η Μυρτώ Πισπινή.

«Έχω χωρίσει από τον σύζυγό μου και δεν έχω άλλο παιδί, οπότε πέρα από τον πρώτο χρόνο που με φιλοξενούσε ο πατέρας του, μετά έμεινα μόνη μου. Τον πρώτο καιρό ήταν μια κόλαση, τώρα τα έχω καταφέρει.

Ευτυχώς έχω πολλούς φίλους και την οικογένειά μου, αλλά το να ζει κάποιος μόνος του σε ένα σπίτι που όλη του τη ζωή έμενε με αγαπημένους του ανθρώπους, είναι πάρα πολύ δύσκολο», κατέληξε η ηθοποιός.