Τα ριάλιτι που οι παίκτες έπρεπε να είναι γυμνοί – Ραντεβού, επιβίωση και ψώνια χωρίς ρούχα – Monomaxos

0
16


Το shock value είναι ένας δοκιμασμένος και πετυχημένος τρόπος να προσελκύσεις το ενδιαφέρον του κοινού. Σασπένς, βία, τρόμος, ίντριγκα αλλά και «ενήλικο» περιεχόμενο εύκολα τραβούν το βλέμμα άλλωστε.

Πολλά ριάλιτι show ακολουθούν αυτό το «δόγμα», με κάποια να προκαλούν τα κοινωνικά ταμπού, αφήνοντας τους συμμετέχοντες τελείως γυμνούς σε απροσδόκητα σενάρια, όπως η επιβίωση στη φύση, ένα τυφλό ραντεβού, ακόμα και τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, όπως γράφει η Sun.

Τα ριάλιτι που οι παίκτες ήταν γυμνοί

Αυτά είναι τα ριάλιτι που προκάλεσαν τους διαγωνιζόμενους με «γυμνές» δοκιμασίες.

Naked and Afraid

Η αμερικανική εκπομπή τοποθετούσε τους επιζώντες σε απομακρυσμένες περιοχές, τους έβγαζε τα ρούχα και τους ζητούσε να μείνουν ζωντανοί και… αρτιμελείς για 21 ημέρες.

Σε κάθε διαγωνιζόμενο δινόταν μόνο ένα μικρό σακίδιο και μία κάμερα χειρός, για να καταγράφει την περιπέτειά του σε μέρη όπου δεν μπορούσε να βρίσκεται ο καμεραμάν της εκπομπής.

Καθώς οι διαγωνιζόμενοι περιηγούνται στο αφιλόξενο τοπίο, οι θεατές ενημερώνονται με τα στατιστικά σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ημερών που έχουν περάσει, των αποστάσεων που έχουν διανύσει και της τρέχουσας θερμοκρασίας. 

Send Nudes: Body SOS

Δεν είναι ένα σόου γνωριμιών, δεν είναι ένα σόου επιβίωσης, ούτε makeover σόου. Αυτή η εκπομπή είχε πιο «ευγενή» σκοπό, θέλοντας να εξορκίσει το στίγμα γύρω από τις πλαστικές εγχειρήσεις.

Οι συμμετέχοντες έστελναν στους συντελεστές της εκπομπής γυμνές τους φωτογραφίες, ολόσωμες, αλλά και με τα σημεία του σώματός τους που ήθελαν να αλλάξουν.

Μετά, επεξεργασμένες φωτογραφίες με το τελικό «αποτέλεσμα» εμφανίζονταν μπροστά σε ένα κοινό από 50 συμμετέχοντες, καταγράφοντας τις αντιδράσεις και τα σχόλιά τους στο πριν και το μετά.

Adam Seeks Eve

Και συγκεκριμένα η γερμανική εκδοχή της εκπομπής. συνδύαζε την επιβίωση με την… ερωτική ένταση. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να ζήσουν σε ένα έρημο νησί τύπου Survivor, με την ιδιαιτερότητα πως ήταν όλοι τους γυμνοί.

Για επιπλέον «δράμα», μόλις δύο συμμετέχοντες έρχονταν «κοντά», η παραγωγή προσέθετε έναν τρίτο «φυτευτό», για να δημιουργήσει ένα ερωτικό τρίο, και πολλές προστριβές.

Buying Naked

Μία ιδιαίτερη σειρά στο είδος αυτό ήταν το Buying Naked, μια εκπομπή με έδρα τη Φλόριντα, όπου η κτηματομεσίτρια και γυμνίστρια Jackie Youngblood βοηθούσε τους επίσης γυμνιστές πελάτες της να βρουν ακίνητα στην πόλη.

Προβλήθηκε από το 2013 έως το 2014 και περιλάμβανε πολλές δημιουργικές σκηνοθετικές επιλογές για να κρύβονται τα «ιδιαίτερα» των ενδιαφερόμενων αγοραστών σε κάθε επεισόδιο.