Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΘράψαλο κοκκινιστό για την Καθαρά Δευτέρα: Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει την απόλυτη...

Θράψαλο κοκκινιστό για την Καθαρά Δευτέρα: Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει την απόλυτη συνταγή – Monomaxos


Μαγειρέψτε το πιο νόστιμο κοκκινιστό θράψαλο στη χύτρα ταχύτητας, συνοδέψτε το με ρύζι και θα έχετε το απόλυτο νηστίσιμο φαγητό και όχι μόνο. 

Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com.

Υλικά για θράψαλο κοκκινιστό στη χύτρα ταχύτητας

  • 1 κιλό θράψαλα, φρέσκα, 800 γρ. καθαρισμένα
  • 2-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. νερό
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι
  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ψωμί, σε φέτες

Βήμα – βήμα η συνταγή

  • Τοποθετούμε μια χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Κόβουμε το θράψαλο σε ένα ξύλο κοπής σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στη χύτρα 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θράψαλο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα καρότα σε μισοφέγγαρα, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο με την πλαϊνή πλευρά ενός μαχαιριού, και τα ρίχνουμε στο μπολ. 
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.  
  • Μεταφέρουμε το θράψαλο σε ένα δεύτερο μπολ και ρίχνουμε τα λαχανικά στη χύτρα.
  • Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε ξανα το θράψαλο στη χύτρα και προσθέτουμε το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας.
  • Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα και προσθέτουμε το θυμάρι.
  • Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι και σερβίρουμε μαϊντανό και φέτες ψωμιού.
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Θράψαλο κοκκινιστό για την Καθαρά Δευτέρα: Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει την απόλυτη συνταγή – Monomaxos


Μαγειρέψτε το πιο νόστιμο κοκκινιστό θράψαλο στη χύτρα ταχύτητας, συνοδέψτε το με ρύζι και θα έχετε το απόλυτο νηστίσιμο φαγητό και όχι μόνο. 

Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com.

Υλικά για θράψαλο κοκκινιστό στη χύτρα ταχύτητας

  • 1 κιλό θράψαλα, φρέσκα, 800 γρ. καθαρισμένα
  • 2-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. νερό
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι
  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ψωμί, σε φέτες

Βήμα – βήμα η συνταγή

  • Τοποθετούμε μια χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Κόβουμε το θράψαλο σε ένα ξύλο κοπής σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στη χύτρα 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θράψαλο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα καρότα σε μισοφέγγαρα, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο με την πλαϊνή πλευρά ενός μαχαιριού, και τα ρίχνουμε στο μπολ. 
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.  
  • Μεταφέρουμε το θράψαλο σε ένα δεύτερο μπολ και ρίχνουμε τα λαχανικά στη χύτρα.
  • Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε ξανα το θράψαλο στη χύτρα και προσθέτουμε το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας.
  • Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα και προσθέτουμε το θυμάρι.
  • Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι και σερβίρουμε μαϊντανό και φέτες ψωμιού.
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments