Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήMotoDaytona Hercules III Cargo: Ριζοσπαστικά πρακτικό!

Daytona Hercules III Cargo: Ριζοσπαστικά πρακτικό!

Το Hercules III Cargo έρχεται να φέρει νέα δεδομένα στην κατηγορία των ηλεκτρικών, επαγγελματικών, scooters. Με έναν ριζοσπαστικό σχεδιασμό, με γενναίες δόσεις τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τα υψηλά στάνταρ αντοχής και πρακτικότητας, προσφέρει προοδευτικές λύσεις και επιλογές.

Λειτουργικότητα, στιβαρότητα και αντοχή

Το Hercules III Cargo διαθέτει ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικό σύστημα άρθρωσης, το οποίο επιτρέπει στο μπροστινό τμήμα να παίρνει κλίσεις ανεξάρτητα, διατηρώντας αμετάβλητη την κλίση των δύο πίσω τροχών. Αυτό το σύστημα, το οποίο κρατά αμετατόπιστο το φορτίο στον πίσω χώρο φόρτωσης, διασφαλίζει τη σταθερότητα σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα στροφής όπως κάθε δίκυκλο, εκμεταλλευόμενο τη μικρότερη ακτίνα στις στροφές λόγω των κλίσεων. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει ένα συνδυασμό ασφάλειας και ευχρηστίας που αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Το ενισχυμένο και ανθεκτικό ατσάλινο πλαίσιο του Hercules III είναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις μεταφοράς αντικειμένων, διασφαλίζοντας τη σταθερότητά του ανεξάρτητα από το μεταφερόμενο φορτίο. Με τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 200kg ωφέλιμου φορτίου, το Hercules αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για τις ανάγκες μεκρομεταφορών.

Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες – Μεγάλη αυτονομία

Οι δύο πίσω τροχοί του Hercules III, φέρουν ο καθένας από έναν ηλεκτρικό κινητήρα (hub motor), με συνολική μέγιστη ισχύ 4.600W. Η μέγιστη ιπποδύναμη φτάνει τους 6,3 ίππους, ενώ η εντυπωσιακή τιμή της μέγιστης ροπής ανέρχεται στα 100,6Nm! Χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων του Hercules III είναι η ικανότητά του να ανεβαίνει σε ανηφόρες με μεγάλες κλίσεις, ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Το Hercules διαθέτει μία μπαταρία λιθίου 72V-42Ah, η οποία μπορεί να προσφέρει μέχρι 94km οδήγησης (βάσει έγκρισης τύπου), ενώ υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης δεύτερης μπαταρίας που αυξάνει θεαματικά την αυτονομία του. Σε περίπτωση που ο αναβάτης δεν επιλέξει να τοποθετήσει μία δεύτερη μπαταρία, ο διαθέσιμος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία επιπλέον αντικειμένων. Η μεγάλου μεγέθους ψηφιακή TFT οθόνη προβάλει, πέρα των βασικών ενδείξεων, χρήσιμες πληροφορίες για τον αναβάτη, όπως το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης (D1, D2, D3, P για στάθμευση και R για όπισθεν), αλλά και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας με αναλυτική διαβάθμιση ανά 10% για περισσότερη ακρίβεια στην πληροφόρηση.

Μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς

Ολόκληρο το πίσω τμήμα του Hercules, το οποίο παραμένει σταθερό, προσφέρει έναν εξαιρετικά μεγάλο χώρο για φόρτωση ογκωδών αντικειμένων ή ακόμη και για την τοποθέτηση ειδικών κουτιών μεταφοράς. O χώρος που έχει δημιουργηθεί κάτω από τη σέλα, χάρη στην τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από την ποδιά ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος τύπου jet. Επιπλέον, στο μπροστινό μέρος της ποδιάς, έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη και σταθερή ατσάλινη σχάρα, η οποία χωρίς να επηρεάζει την ευκολία στην κατευθυντικότητα, προσφέρει μια έξυπνη και πολύ πρακτική επιλογή για μεταφορά αντικειμένων βάρους έως 39kg (βάσει έγκρισης τύπου).

Υψηλό επίπεδο ασφάλειας – Full LED φώτα

Το Hercules III διαθέτει τρεις τροχούς διαστάσεων 13″, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι ο καθένας με ένα δίσκο 220mm που συνδυάζονται με μία τριπίστονη δαγκάνα μπροστά και δύο διπίστονες δαγκάνες πίσω. Το σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) συμπληρώνει το πακέτο ασφάλειας του τρίροδου scooter της DAYTONA BEST ELECTRIC.

Οι αναρτήσεις του αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά, που δίνει διαδρομή τροχού στα 75mm, και δύο ανεξάρτητα αμορτισέρ πίσω ρυθμισμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται με ευκολία στις απαιτήσεις μεταφοράς φορτίων, αλλά και στην άνεση που προσφέρει στον αναβάτη του.

Σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά σώματα του Hercules III, τόσο μπροστά όσο και τα δύο πίσω που προσδιορίζουν και τον όγκο του scooter στα οχήματα που ακολουθούν, είναι τεχνολογίας LED.

Το Hercules III Cargo μπορεί να οδηγηθεί και με την άδεια οδήγησης Β (αυτοκινήτου) υπό προϋποθέσεις*. Η τιμή του έχει καθοριστεί στα 4.335€ (3.286€ με επιδότηση μέσω του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά 2”) και διατίθεται μέσα από το δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

* Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου: gorgolis.gr/isodynamia-diplomaton-proypotheseis

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΜΑΖΕΣ
ΜΗΚΟΣ – ΠΛΑΤΟΣ – ΥΨΟΣ2.190mm * 830mm * 1.140mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ1.630 mm
METAΤΡΟΧΙΟ (ΠΙΣΩ)450 mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ820 mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ150 mm
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ21°
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΧΩΡΟΥ ΦΟΡΤΩΣΗ Μ-Π620mm * 470mm
ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΧΩΡΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ200 Kg
ΒΑΡΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ)139Kg
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ1
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ / ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ4.600W
ΣΥΝΕΧΗΣ ΙΣΧΥΣ4.000W (2 x 2.000W)
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ100.6 Nm
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ45 km/h
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ)έως 94 km (Βάσει έγκρισης τύπου)
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ3.6 kWh/ 100km
ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ (πλήρως φορτωμένο | από 0 km/h)27% (Βάσει έγκρισης τύπου)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΚΙΝΗΣΗΑνεξάρτητη στους πίσω τροχούς
ΤΥΠΟΣΑυτόματο
ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ1/2/3-R
ΜΠΑΤΑΡΙΑ
ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑNAI
ΤΥΠΟΣΛΙΘΙΟΥ
ΤΑΣΗ – ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ72 V – 42 Ah
ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ4,5 – 5 ώρες
ΒΑΡΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ22,2 Kg
ΤΡΟΧΟΙ / ΖΑΝΤΕΣ / ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
ΤΥΠΟΣ ΖΑΝΤΑΣΑλουμινίου
ΤΡΟΧΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ3* 130/60-13
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟΔίσκος 220 Με τριπίστονη δαγκάνα
ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ2 * Δίσκοι 220 + CBS με διπίστονες δαγκάνες
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Τηλεσκοπικό πιρούνι
75mm
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΔύο Αμορτισέρ
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα