Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠεριβάλλονΒίντεο με εντυπωσιακό «ανεμοστρόβιλο» να σχηματίζεται το ηφαίστειο της Ισλανδίας

Βίντεο με εντυπωσιακό «ανεμοστρόβιλο» να σχηματίζεται το ηφαίστειο της Ισλανδίας

Κάμερα drone κατέγραψε ένα μοναδικό θέαμα στην Ισλανδία, καθώς δείχνει έναν «ανεμοστρόβιλο» να σχηματίζεται σιγά-σιγά στο Litli-Hrútur, το νεότερο ηφαίστειο της χώρας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, είναι αποτέλεσμα της θερμότητας από τη λάβα που ζεσταίνει τον αέρα πάνω από το ηφαίστειο, καθιστώντας τον αέρα λιγότερο πυκνό και αναγκάζοντας τον να ανυψώνεται.

Ο Ντέιβιντ Σμαρτ, ερευνητής καταιγίδων στο University College του Λονδίνου, είπε ότι ο όρος «ανεμοστρόβιλος» μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την περίπτωση, παρόλο που είναι πιθανό να διαφέρει από τον παραδοσιακό ορισμό του ανεμοστρόβιλου.

«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να πρόκειται για μια ατμοσφαιρική αστάθεια κοντά στην επιφάνεια που ενίσχυσε την ανοδική τάση στο χαμηλότερο στρώμα των σύννεφων και κάτω από το σύννεφο έκρηξης», είπε στη συνέχεια.

Δείτε το βίντεο:

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments