Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΗ Greenpeace κάλυψε με μαύρο ύφασμα την κατοικία του Ρίσι Σούνακ

Η Greenpeace κάλυψε με μαύρο ύφασμα την κατοικία του Ρίσι Σούνακ

Διαδηλωτές της Greenpeace κάλυψαν την ιδιωτική κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ με μαύρο ύφασμα για να διαμαρτυρηθούν για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησής του, ανακοίνωσε σήμερα η οικολογική οργάνωση, ενώ ο Σούνακ τόνισε πως δεν θα απολογηθεί για την πολιτική του.

Σε φωτογραφία, που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Twitter, από την οργάνωση της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο εικονίζονται τέσσερις διαδηλωτές πάνω στη στέγη της κατοικίας να την καλύπτουν με μαύρο ύφασμα, ενώ δύο άλλοι κρατούν ένα πανώ που γράφει «Ρίσι Σούνακ – Πετρελαϊκά κέρδη ή το μέλλον μας;».

Ο Σούνακ είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, πως επρόκειτο να αναχωρήσει το ίδιο βράδυ για διακοπές.

Πηγή στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απολογηθεί για το γεγονός ότι υποστηρίζει τη διεξαγωγή νέων ερευνών στη Βρετανία για πετρέλαιο και αέριο.

Η πηγή δήλωσε πως η αστυνομία παρακολουθεί τη διαμαρτυρία και πως ορθώς η Βρετανία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει εγχώριους πόρους «ώστε να μην εξαρτιόμαστε ποτέ από εισβολείς όπως ο Πούτιν για την ενέργειά μας».

«Δεν απολογούμαστε επειδή υιοθετούμε τη σωστή προσέγγιση για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλειά μας», δήλωσε η πηγή στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. «Επενδύουμε επίσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η προσέγγισή μας στηρίζει χιλιάδες βρετανικές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα