Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΜετά την Αυστραλία, την Παραγουάη και τη Σενεγάλη, το φαινόμενο της «Ροζ...

Μετά την Αυστραλία, την Παραγουάη και τη Σενεγάλη, το φαινόμενο της «Ροζ Λίμνης» εμφανίστηκε και στην Ρουμανία

Έκπληκτοι έμειναν τουρίστες και ντόπιοι στην Κωστάντζα της Ρουμανίας, αντικρίζοντας το μυστηριώδες φαινόμενο της «ροζ λίμνης» εμφανίστηκε και στην Ρουμανία, μετά την Αυστραλία, την Παραγουάη και τη Σενεγάλη.

Τόσο οι τουρίστες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι της Κωστάντζα, έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τα ύδατα της λίμνης Techirghiol σε χρώματα που δεν θυμίζουν σε τίποτα με το νερό που γνωρίζουμε.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο εν λόγω χρωματισμός οφείλεται στην πολύ υψηλή θερμοκρασία η οποία πυροδοτεί μια σειρά από αντιδράσεις σε μικροοργανισμούς, βακτήρια και φύκια.

Το φαινόμενο της «ροζ λίμνης» δεν είναι επικίνδυνο ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τον άνθρωπο, μάλιστα κάνει πολύ καλό στην λάσπη της.

Εξάλλου, η λίμνη Techirghiol φημίζεται για τις θεραπευτικές ιδιότητες της λάσπης της.

Η μυρωδιά του φαινομένου είναι άκρως δυσάρεστη, αλλά κρατάει λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Για τους τουρίστες πάντως είναι ένα μοναδικό θέαμα.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα