Δύο οκτάωρα (*11*) 11 ώρες ξεκούραση την…ημέρα

0
142
Δύο οκτάωρα (*11*) 11 ώρες ξεκούραση την…ημέρα

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών», έκανε γνωστό σήμερα  ο υπουργός  Εργασίας ‘Αδωνις. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο νέο σχέδιο νόμου που προβλέπει  τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες.

Ο ίδιος διευκρίνισε: «Για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Ωστόσο δεν διευκρινίζει πως θα συνδυαστούν 11 ώρες ξεκούραση και δύο οκτάωρα εργασίας, αφού το άθροισμά τους είναι 27 ώρες…ημερησίως.

«Εφιαλτικό σκηνικό»

«Να μη διανοηθεί καν ο κ. Γεωργιάδης να φέρει στη Βουλή αυτό το έκτρωμα. Δεν θα βρει απέναντι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ 

«Ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης, ως άξιος συνεχιστής του κ. Χατζηδάκη, αποκάλυψε σήμερα το εφιαλτικό σκηνικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους», αναφέρει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει 16 ώρες δουλειά την ημέρα με δύο 8ωρα σε δύο εργοδότες»

«Και αυτό -κατά τον κ. Γεωργιάδη- θα είναι “προσωπική απόφαση” του εργαζόμενου. Με λίγα λόγια, ο εκβιασμός βαφτίζεται “επιλογή” την ώρα που η ακρίβεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι χαμηλοί μισθοί πλήττουν τον κόσμο της εργασίας».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ