Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕπίσκεψη στην Κύπρο σήμερα- Συνάντηση με Ν. Χριστοδουλίδη

Επίσκεψη στην Κύπρο σήμερα- Συνάντηση με Ν. Χριστοδουλίδη

Στην Κύπρο θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την επίσκεψη αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναφερόμενος χθες στην σημερινή επίσκεψη δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Αθήνας-Λευκωσίας, υπενθυμίζοντας ότι «η πρόοδος στα ευρωτουρκικά που χαιρετίζουμε αυτή την επιθυμία από πλευράς Τουρκίας, περνά μέσα από το Κυπριακό και σίγουρα και τα ελληνοτουρκικά».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν- σύμφωνα πάντα με τον κ. Χριστοδουλίδη- είναι «η ενέργεια, το μεταναστευτικό- ένα από τα βασικά θέματα που θα δούμε είναι σε σχέση με τα ευρωτουρκικά και τα επόμενα βήματα, το επόμενο ορόσημο μπροστά μας να είναι η Γενική Συνέλευση των ΗΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, αναβλήθηκε μετά τη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στις 13:20 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, στο κοινοβούλιο.

Στις 14:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα