32.2 C
Athens
ΑρχικήΠολιτικήΘα παραιτηθεί ο Αποστολάκης για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης; -...

Θα παραιτηθεί ο Αποστολάκης για να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης; – Τι απάντησε ο ναύαρχος ε.α.


Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκηάρχισε να αυξάνεται το ενδιαφέρον και φτάσαμε σε αυτά τα νούμερα, είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, σχολιάζοντας την μεγάλη συμμετοχή για τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε τις 150.000.

«Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε και τόνισε ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη φέρνει κάτι καινούριο στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτή τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης με αφορμή τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων». Στόχος η συνεννόηση και το καλό κλίμα, υπογράμμισε.

Για τις πιθανές καραμπόλες που ενδέχεται να γίνουν για να μπει ο Στ. Κασσελάκης στη Βουλή, αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και σε ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί ο κ. Αποστολάκης αρκέστηκε να απαντήσει: «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιο κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές». Τόνισε ακόμα ότι «Πρέπει να διατηρηθεί το καλό κλίμα, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ απο το τέλμα, το κόμμα να βρει νέο αφήγημα και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου, που δήλωσε τη συμμετοχή του». Τέλος ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε για το θέμα, ο ναύαρχος ε.α.

Ένα θέμα που θέτει η κυρία Αχτσιόγλου και το οποίο είναι αντικειμενικό, είναι ότι οι μάχες δίνονται μέσα στη Βουλή. Ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής. Εάν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης θεωρείτε ότι πρέπει να παραιτηθούν πέντε επιλαχόντες του Επικρατείας και ένας νυν βουλευτής Επικρατείας για να μπορεί να γίνει ο Κασσελάκης βουλευτής; Και επειδή εσείς είσαστε ένας από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας, θα αποφασίζατε πότε εσείς να παραιτηθείτε προκειμένου να γίνει πρόεδρος να γίνει ο πρόεδρος του κόμματος βουλευτής;

Νομίζω ότι είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Μόλις προκύψει το ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτομάτως θα δοθεί και η λύση για αυτό. Για αυτό το ζήτημα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό, ο οποίος θα παίρνει τη θέση του ή αν θα γίνουν αυτού του τύπου οι αλλαγές. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας πω.

Καταλαβαίνω ότι το αφήνετε ανοιχτό…

Ξέρω ότι αν προκύψει και όταν ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτό το θέμα θα λυθεί άμεσα.

Μάλιστα, αυτό έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον. Θεωρείτε ότι μπορεί να λυθεί άμεσα μόνο και μόνο με τη συνεργασία του Κασσελάκη με την ανθυποψήφια του την κυρία Αχτσιόγλου. Δηλαδή, αν κερδίσει Κασσελάκης θα κάνει την Αχτσιόγλου κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο ή όχι.

Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Γι αυτό λέω ότι πρέπει να διατηρηθεί ένα καλό κλίμα. Περιθώρια συνεργασίας υπάρχουν. Ο σκοπός είναι να προκύψει ένα σχήμα που θα βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από το τέλμα στο οποίο βρισκόταν μέχρι σήμερα. Ένα σχήμα το οποίο θα προσδώσει ένα καινούργιο αφήγημα σε αυτό το κόμμα και θα ικανοποιήσει και τις προσδοκίες του κόσμου, ο οποίος σηκώθηκε να έρθει να δηλώσει τη συμμετοχή του.

Κρατώ εκτός των άλλων που μου είπατε, τα οποία όλα είχαν ενδιαφέρον, ότι δεν μου αποκλείσετε το ενδεχόμενο ακόμα και εσείς να να διευκολύνετε το να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή, που είσαστε ένας από τους εκλεγμένους βουλευτές Επικρατείας, υπάρχουν δύο πριν από εσάς να θυμίσω, εσείς είστε τρίτος στη σειρά.

Θα μου επιτρέψετε να να μην την κάνω αυτή τη συζήτηση, είναι ένα καθαρά νομικό ζήτημα. Το πώς πρέπει να γίνει, αν είναι να γίνει και αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει. Ωστόσο, εγώ εκείνο που σας λέω είναι ότι θα υπάρξει αμέσως λύση.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα