Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΘεσσαλία: Επίσκεψη στο Tahiau για επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης

Θεσσαλία: Επίσκεψη στο Tahiau για επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης


Οι περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας και Λάρισας ήταν οι πρώτοι σταθμοί του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για θέματα υποδομών, Νίκος Ταχιάου και ο βαθμός των μηχανικών που τον συνόδευσαν την πρώτη μέρα της διήμερης ξενάγησης Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περιλαμβάνεται η ξενάγηση Διενέργεια αυτοψιών σε έργα υποδομήςs που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία τον Σεπτέμβριο, αλλά και συνάντηση με εκπροσώπους και επιτροπές της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και με εκπροσώπους περιφερειών από όλο το πολιτικό φάσμα για τον συντονισμό των εργασιών ανάπλασης.

Ξεκινώντας από αυτόν Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και τελικός σταθμός στην πόλη της Λάρισας, ο Υφυπουργός Υποδομών και η ηγεσία του Υπουργείου συνάντησαν τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι τους οδήγησαν σε δρομολόγιο από Βατσούνια προς Λάρισα, επισημαίνοντας σημεία που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία της πόλης «Δανιήλ » και «Ηλίας». Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες αυτοψίες στον οικισμό Ραχούλα, στον οικισμό Μεταμόρφωση Παλαμά, στο δυτικό οδικό δίκτυο της εθνικής οδού Λάρισας – Καρδίτσας και στην τάφρο Τ1 της περιφέρειας Λάρισας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Καρδίτσας και στην Περιφέρεια Λάρισας. Ο κ. Ταχιάος κάλεσε όλους να συνεργαστούν για την καταγραφή και αναφορά των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, που ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται ακόμη στους καταλόγους του Υπουργείου, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να κοστολογηθούν και να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

Νίκος Ταχίαος

«Θέλουμε να βελτιωθεί η τοποθεσία σας και θα σας υποστηρίξουμε να το κάνετε. «Όλα τα κυβερνητικά στελέχη ακολουθούν την οδηγία του Πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχουν φραγμοί επικοινωνίας μεταξύ μας ή πολιτικά φίλτρα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας αυτό. Τα έργα ιεραρχούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ο Υφυπουργός Υποδομών, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιφερειακή ενότητα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, παρουσίασε τους εταίρους που θα δεσμευτούν για τη διενέργεια των αυτοψιών και των έργων αποκατάστασης ζημιών.

Σήμερα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου, συνεχίζεται η δεύτερη μέρα της περιοδείας του κ. Ταχιάου στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας και Τρικάλων.

ειδήσεις Google
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments