Πάνος Καμμένος: «Καρφιά» κατά Σημίτη για το ΟΑΚΑ – «Μάς φόρτωσε τον Καλατράβα και μάς φέσωσε για δεκαετίες»

0
59


Ανάρτηση με «καρφιά» για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, πραγματοποίησε ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή το λουκέτο στο ΟΑΚΑ και το ζήτημα που έχει προκύψει με το στέγαστρο Καλατράβα.

Στην ανάρτησή του, αναφέρει: «Αποφάσισα να μην ανακατεύομαι αλλά γίνομαι πύραυλος να βλέπω να τσακώνονται όλοι για τον Καλατράβα και ο Σημίτης που μας τον φόρτωσε με απευθείας αναθέσεις και μας φέσωσε για δεκαετίες να μένει στο απυρόβλητο ΕΛΕΟΣ».

Αλλαγές στη λειτουργία όλων των αθλητικών κέντρων

Σημαντικές αλλαγές για τη λειτουργία των αθλητικών κέντρων στη χώρα προανήγγειλε πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Όπως τόνισε ο ίδιος κανένα αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να υπάρξει πλέον σε επίπεδο λειτουργίας στην Ελλάδα, εάν δεν έχει δύο προϋποθέσεις: άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια.

Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι την περασμένη Πέμπτη έλαβε την μελέτη για τα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και όπως είπε χαρακτηριστικά «την Παρασκευή έκανα αυτό που έπρεπε ως αυτονόητο ως υπουργός».

«Δεν έχει κλείσει το ΟΑΚΑ στο σύνολό του. Το ΟΑΚΑ είναι μία αθλητική περιοχή της πατρίδας μας, εμβληματική, χίλια στρέμματα, έχει δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις. Κλείσαμε το ποδηλατοδρόμιο και το γήπεδο», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο ίδιος, μάλιστα, έδωσε απαντήσεις σχετικά με το πότε αναμένεται η επαναλειτουργία των σταδίων: «Εδώ λοιπόν είμαστε στην χρονική στιγμή που πλέον προχωράμε στο επόμενο βήμα. Το επόμενο βήμα είναι αυτό που έχω ήδη ανακοινώσει. Προχωράμε στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τον θεσμικό και τεχνικό σύμβουλο της κάθε κυβέρνησης και ζήτησα από το Τεχνικό Επιμελητήριο με τη διαβίβαση όλου του φακέλου της μελέτης να επαναξιολογήσουν και να τοποθετηθούν στο πλαίσιο επιβεβαίωσης ή όχι της μελέτης που τους παρέδωσα».