Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠλεύση Ελευθερίας: Οι αγώνες θα έπρεπε συνολικά να έχουν ανασταλεί και όχι...

Πλεύση Ελευθερίας: Οι αγώνες θα έπρεπε συνολικά να έχουν ανασταλεί και όχι να αφήνονται να εξελιχθούν

«Ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, υπήρξε θύμα οργανωμένης και προμελετημένης επίθεσης από εγκληματικά στοιχεία, γνωστά εδώ και χρόνια στις διεθνείς και εθνικές αθλητικές, δικαστικές και αστυνομικές αρχές, που απέτυχαν να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, τη ζωή του Μιχάλη, την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια απλών πολιτών και παιδιών, σε ελληνικό έδαφος, στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα στην Αττική» αναφέρει σε παρέμβασή της η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Μια ζωή χάθηκε, πολλές κινδύνευσαν, μια οικογένεια θρηνεί το παιδί της, μια μάνα νοσηλεύεται, και συνάνθρωποί μας εκτέθηκαν σε τραυματικά ανεξίτηλα βιώματα, με αφορμή έναν αγώνα ποδοσφαίρου, που, μετά από όλα αυτά, δεν ματαιώθηκε οριστικά, αλλά απλώς αναβλήθηκε για λίγες ημέρες… Τα στοιχεία που δημοσιεύονται αποκαλύπτουν άλλη μια υπόθεση του «πάμε κι όπου βγει», με θύμα την ανθρώπινη ζωή», σημειώνει και σχολιάζει:

«Σαν να μη συνέβη τίποτε, ένας άλλος επίφοβος αγώνας προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε λίγες ώρες, με ανύπαρκτες εγγυήσεις ασφάλειας. UEFA, Ελληνική Κυβέρνηση και Ελληνική Αστυνομία επιδεικνύουν ασύγνωστη χαλαρότητα απέναντι στα γεγονότα, τους προφανέστατους κινδύνους και τις ευθύνες τους».

«Οι αγώνες θα έπρεπε συνολικά να έχουν ανασταλεί και όχι να αφήνονται να εξελιχθούν. Κανένα οικονομικό μέγεθος δεν νομιμοποιεί το ρίσκο για την ανθρώπινη ζωή. Η Ελληνική Κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί σε επίσημα διαβήματα προς την UEFA και προς την Κροατική Κυβέρνηση, για την ανάληψη πρωτοβουλιών και ευθυνών, άμεσης εξιχνίασης, πάταξης και αποτροπής των εγκληματικών φαινομένων», συνεχίζει, τονίζοντας πως «η διακρατική συνεργασία είναι επιβεβλημένη και οφειλόμενη ενέργεια». «Το ίδιο και η, από πλευράς UEFA, ανάληψη της ευθύνης αποτελεσματικής προστασίας των πολιτών και φιλάθλων από τη δολοφονική βία που ενεργοποιείται με αφορμή και στο περιθώριο των διεθνών αθλητικών διοργανώσεών της».

«Η Πλεύση Ελευθερίας παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις και υπογραμμίζει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό, που καμμία κυβέρνηση, καμμία αθλητική διοργάνωση, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν έχει δικαίωμα να θυσιάζει», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα