Πρωινό εργασίας με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ στο Ελ Αλαμέιν

0
147
Πρωινό εργασίας με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ στο Ελ Αλαμέιν

Σε εξέλιξη είναι στο Ελ Αλαμέιν το πρωινό εργασίας του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, να παρατείνει τη διαμονή του στην Αίγυπτο για ακόμη μία μέρα για να συνεχιστούν οι συνομιλίες Ελλάδας-Αιγύπτου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Οι σημερινές συνομιλίες εστιάζουν στο follow up όσων συζητήθηκαν χθες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Κατά τις ίδιες πηγές, η αιγυπτιακή πλευρά εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή της Ελλάδας στην κατανόηση των αιγυπτιακών θέσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημερινή συνάντηση σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Χθες βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qaheera, ενώ παραχώρησε χωριστή συνέντευξη στο Alghat, αραβικό τηλεοπτικό κανάλι με εμβέλεια σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε στα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα εκτενώς τις θέσεις της Ελλάδας για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου και για τα σημαντικότερα περιφερειακά και διεθνή θέματα (εξελίξεις σε Λιβύη, Νίγηρα, Σουδάν, Ουκρανία, κλιματική κρίση, παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία).

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ