Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠώς η Νέα Δημοκρατία απέσυρε αναίμακτα τον Γιώργο Πατούλη από την Περιφέρεια...

Πώς η Νέα Δημοκρατία απέσυρε αναίμακτα τον Γιώργο Πατούλη από την Περιφέρεια Αττικής – Το παρασκήνιο της απόφασης

"01 crossorigin="anonymous">

Ο Γιώργος Πατουλής ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής και ένα ερώτημα που έχουν πολλοί, είναι πώς πείστηκε να αποσυρθεί από τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τη ΝΔ είχε καταστεί σαφές στον Γιώργο Πατούλη από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση αλλαγής της απόφασης για άρση του γαλάζιου χρίσματος στην υποψηφιότητα του» είπε η δημοσιογράφος Ναντίν Χαρδαλιά στον «αέρα» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Κατόπιν τούτου, η Πειραιώς επέλεξε όχι να ασκήσει πιέσεις για να αποσυρθεί από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά να επενδύσει στην κομματική του συνείδηση, στέλνοντας του και μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ένα ξεκάθαρο μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Να προτάξει την ενότητα της παράταξης, να αποτρέψει ένα αντάρτικο που μπορεί να οδηγούσε σε μία ανεπίστρεπτη διάρρηξη των σχέσεων του με την παράταξη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Το παρασκήνιο της απόφασης

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως ο κ. Πατούλης διέγνωσε στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε με τους περιφερειακούς τους συμβούλους, πως σε περίπτωση αυτόνομης καθόδου του στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήταν «αποδυναμωμένος». Αυτό συνέβη όταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρήκε «τοίχο» η προσπάθεια που φέρεται να έκανε να έχει γραπτή εγγύηση της στήριξής τους, ανεξαρτήτως χρίσματος, την ίδια ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματος»

Η δήλωση του Γιώργου Πατούλη για την απόσυρσή του: «Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη.Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα