Στο επίκεντρο ακρίβεια και «κόκκινα» δάνεια

0
175
Στο επίκεντρο ακρίβεια και «κόκκινα» δάνεια

Με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων συναντήθηκε σήμερα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ειδικότερα, στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης υποδέχθηκε τον κ. Τσακαλώτο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής με μέλη του δ.σ. και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Στη συνέχεια ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ακρίβεια που βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε από την κρίση του 2019». «Την πανδημία διαδέχθηκε η ενεργειακή κρίση και η κρίση ακρίβειας, επηρεάζοντας όλους και όλες. Συνέπεια αυτών είναι και το έντονο πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι να γίνει ισόρροπη κατανομή βαρών ανάμεσα στους δανειολήπτες, τις τράπεζες και το κράτος και όχι μόνο επιβάρυνση των δανειοληπτών. Αναφέρθηκε επίσης στη στεγαστική κρίση – ένα πρόβλημα που οξύνεται ολοένα περισσότερο – και τόνισε ότι χρειάζεται ρύθμιση αλλά και παρεμβάσεις που να αυξάνουν το απόθεμα κατοικιών» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι είναι υπέρ μιας συλλογικής ηγεσίας, αλλά και του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού έτσι ώστε να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ