Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Κίνας για την ενίσχυση του τουρισμού

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Κίνας για την ενίσχυση του τουρισμού

Με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των κοινών διμερών δράσεων στον τομέα του τουρισμού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συζητήθηκε η υλοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας για τη χρονική περιόδο 2022-2024 και η ενεργή συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στην Πρωτοβουλία της Συνόδου Υψηλού Επιπέδου Κίνας-Χωρών Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης για τον τομέα του τουρισμού.

Ειδική αναφορά έγινε στην αναθέρμανση της τουριστικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας καθώς και στο αίτημα του Κινέζου Πρέσβη για λήψη άμεσων μέτρων από την ελληνική πλευρά για την επίσπευση των προθεσμιών έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (VISA) προκειμένου να διευκολυνθεί η τουριστική ροή.

Στην συνάντηση αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επόμενη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κίνας η λειτουργία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου και η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα