Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣύσκεψη συναρμόδιων υπουργών για τις αυξημένες ροές

Σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών για τις αυξημένες ροές

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό συγκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΥΝΑΝΠ με τη συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη.

Στόχος είναι η συνεχής συνεργασία των τριών συναρμόδιων υπουργείων, καθώς η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απαιτεί, όπως επισημάνθηκε, συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, «τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια αύξηση της πίεσης, μέσω κυρίως της θαλάσσιας οδού. Η χώρα σήμερα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης και διαχείρισης της παράτυπης μετανάστευσης, το οποίο φυλάει τα σύνορα, έχοντας όμως πάντα το βλέμμα στραμμένο στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης, έγινε παρουσίαση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα