Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤα δύο ελληνικά νησιά που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται για δημιουργία νέων...

Τα δύο ελληνικά νησιά που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται για δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στα ελληνικά νησιά.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) και ζητά από τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να υποβάλουν από κοινού στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση, για τη σχέση ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων βάσεων.

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του Newsbeast, οι ΗΠΑ εμφανίζονται έτοιμες να επεκτείνουν την στρατιωτική παρουσία τους στη χώρα μας, ιδίως στα νησιά, ένα σχέδιο που απαιτεί και τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ήδη οι ΗΠΑ διατηρούν βάση σε ελληνικό νησί και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης» του «Βήματος», στο παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε συζήτηση για τη δημιουργία μιας αμερικανικής βάσης, εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων, στην Κάρπαθο.

Το θέμα τότε δεν προχώρησε, όμως σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον και ήδη ακούγονται δύο νησιά που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αμερικανικές βάσεις. Πρόκειται για τη Σκύρο και τη Λήμνο.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα