Το πρώτο μήνυμα μετά την παραίτησή του

0
197
Το πρώτο μήνυμα μετά την παραίτησή του

Την πρώτη του ανάρτηση, μετά την απομάκρυνσή του από την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Νότης Μηταράκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα μακροσκελές μήνυμα, ο κ. Μηταράκης κάνει λόγο για λάθος κρίση και, όπως λέει, παραδέχεται το λάθος του. «Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η αποχώρησή του από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήρθε μετά την απόφαση του Νότη Μηταράκη να ξεκινήσει τις διακοπές του, την ώρα που η χώρα έδινε μία σκληρή μάχη με τα πύρινα μέτωπα. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη κίνηση, που φαινόταν να προκαλεί τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το παρασκήνιο της παραίτησής του

Ολόκληρη η ανάρτησή του

«Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Γιάννη Οικονόμου, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του. Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της. Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη. Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ