Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΤο 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση στην εργασία στον 21ο...

Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση στην εργασία στον 21ο αιώνα

Στις δηλώσεις Γεωργιάδη αναφέρθηκε με δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών και υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «Το 16ωρο δεν μπορεί να είναι η απάντηση για την εργασία στον 21ο αιώνα. Είναι πραγματικά αδιανόητο ότι βρισκόμαστε να μιλάμε για τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας αρκεί να γίνεται σε δύο ή περισσότερους εργοδότες. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας ανοίγει αυτή τη συζήτηση και δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει στη νομοθέτησή της, διαστρεβλώνοντας μάλιστα πλήρως την πραγματικότητα επικαλούμενος ότι είναι επιθυμία των εργαζομένων».

Και συμπληρώνει: «Φαίνεται ότι για τη ΝΔ το να μπορεί κάποιος να ζήσει αξιοπρεπώς χωρίς να κάνει περισσότερες από μια δουλειές αποτελεί παρωχημένη αντίληψη.

Νομοσχέδιο για πολλαπλούς εργοδότες: Δύο οκτάωρα και 11 ώρες ξεκούραση την…ημέρα

Μετράμε ήδη μια τετραετία διαρκούς οπισθοδρόμησης για τα εργασιακά δικαιώματα. Από τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών ως την απενεργοποίηση του Σ.ΕΠ.Ε., το πλαίσιο για την προστασία των ωραρίων αποδυναμώνεται μεθοδικά. Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση θα είναι ένα ακόμα δώρο στην παραβατικότητα, μια νέα οδός παράκαμψης των εργασιακών δικαιωμάτων».

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «η απάντηση στην έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να είναι η δουλειά μέχρι τελικής εξαντλήσεως αλλά η βελτίωση των μισθών και των συνθηκών εργασίας».

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments