Ταχιάος για τη στάση του Δούκα σχετικά με το Μετρό: «Είδα το debate και δεν υπήρξε σχετική απάντηση»

0
66


Για μη ξεκάθαρη θέση του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σχετικά με την κατασκευή του σταθμού του Μετρό στα Εξάρχεια, έκανε λόγο ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, κατά τον τριμηνιαίο απολογισμό του έργου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του Υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα. «Στόχος του Υπουργείου είναι η διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχει ένα διαφορετικό τοπίο με τους νέους τοπικούς άρχοντες, δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο σε πολιτικοποίηση των έργων ή σε αντιπαραθέσεις», ανέφερε ο κ. Ταχιάος.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων δεν ξεκαθάρισε κατά το πρόσφατο debate τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα της Πάρκου Ριζάρη και της Πλατείας Εξαρχείων. «Παρακολούθησα την περασμένη εβδομάδα την συζήτηση στην τηλεόραση και δεν υπήρξε απάντηση σχετικά με το Μετρό», ανέφερε ο κ. Ταχιάος. «Υπάρχει ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, υπάρχουν και εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν, όπως το Πάρκο Ριζάρη και η Πλατεία Εξαρχείων».

«Το Μετρό είναι ένα μητροπολιτικό έργο. Αν κάθε γειτονιά αποφάσιζε για την περιοχή της, θα είχαμε γκέτο», τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών. «Σε πολλές περιπτώσεις οι αναθεωρήσεις των έργων εξυπηρετούν τους κατασκευαστές. Το αν η σήραγγα θα περάσει από ήδη κατασκευασμένο σταθμό ή μετά θα κατασκευαστεί ο σταθμός στο σημείο, έχει μεγάλη σημασία στο χρονοδιάγραμμα του έργου».

Σχετικά με τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι θα πρέπει να κατεδαφιστεί και στη θέση της να κατασκευαστεί νέα. «Δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή να απαντήσω αν θα γίνουν ή όχι διόδια στη Βαρυμπόμπη. Θα δούμε και τη θέση του νέου Δημάρχου Κηφισιάς».

Όσον αφορά την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους που εκκρεμεί για το 2023, ο Υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι «οι παραχωρησιούχοι έχουν επίγνωση της πραγματικότητας. Δεν έχουν θέσει θέμα επανόδου της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής μετά τα γεγονότα της Θεσσαλίας. Η χώρα είναι σε κατάσταση που δεν μπορούν να τεθούν τέτοια θέματα».

Google News