Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑναδιάταξη για την αντικατάσταση Παπασταύρου - Μπρατάκου: Η ήρεμη απόφαση του Μητσοτάκη

Αναδιάταξη για την αντικατάσταση Παπασταύρου – Μπρατάκου: Η ήρεμη απόφαση του Μητσοτάκη


Με εσωτερική αναδιάταξη η οποία δεν θα προσλάβει χαρακτήρα ανασχηματισμού, προτίθεται κατά πληροφορίες να καλύψει στην παρούσα φάση ο Πρωθυπουργός τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά τις χθεσινές παραιτήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα μετακινηθεί εντέλει από τη Βουλή στο Μέγαρο Μαξίμου ο σημερινός Γενικός Γραμματέας της Βουλής και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μυλωνάκης, όπως ακουγόταν χθες βράδυ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εμφανές ότι θέλει να μελετήσει με ηρεμία τα νέα δεδομένα και θα λάβει όπως λέγεται τις αποφάσεις του τις επόμενες μέρες.

Το χρονικό της παραίτησης Παπασταύρου – Μπρατάκου

Ο Υπουργός Επικρατείας,Σταύρος Παπασταύρουκαι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ,Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/3) στον ΠρωθυπουργόΚυριάκο Μητσοτάκητις παραιτήσεις τους.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Πρόκειται για δύο από τους στενούς συνεργάτες τουΚυριάκου Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγέςαποδίδουν την αποδοχή παραίτησης των κ.κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου στο γεγονός ότιη συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωσηέστειλε τολάθος μήνυμα.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Η επίμαχη εκδήλωση αφορά μία συνάντηση των δύο υπουργώνμε συγκεκριμένο εκδότητο βράδυ της Κυριακής, μία συνάντηση που «έφερε» στη Βουλή προχθές (27/03) ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πρώτη αντίδραση Μητσοτάκη

Όπως μετέδωσε ο Alpha, οΚυριάκος Μητσοτάκηςεισερχόμενος στο Κοινοβούλιορωτήθηκεγια την ραγδαία αυτή πολιτική εξέλιξη και απάντησε χαρακτηριστικά:

«Αυτά έχει η πολιτική καμιά φορά».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του σταθμού, την Κυριακή (24/03) πριν την συνάντηση των δύο υπουργών με τον συγκεκριμένο εκδότη, ο πρωθυπουργός -σε επαφή που είχαν – δεν συναινούσε στο να γίνει, εντούτοις αυτή πραγματοποιήθηκε.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα