Συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2025
Σήμερα, Σάββατο, διεξάγεται η τέταρτη ημέρα της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2025, με ομιλίες κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, Παιδείας Κώστας Πιερρακάκης και Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς και δεκάδες βουλευτές από διάφορες παρατάξεις.
Επιπλέον, αναμένονται παρεμβάσεις από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και ενδεχομένως από πολιτικούς αρχηγούς.
Η συζήτηση, που διαρκεί πέντε ημέρες, θα συνεχιστεί αύριο, Κυριακή, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων πολιτικών αρχηγών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα ακολουθήσει ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία παραδοσιακά λειτουργεί ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται, με έντονα σχόλια και ανταλλαγές πυρών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αναμένονται Σημαντικές Ανακοινώσεις
Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε στο MEGA για τις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τον προϋπολογισμό την Κυριακή. Σύμφωνα με τον Γκιουλέκα, θα παρουσιαστούν παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα, καθώς οι προμήθειες των τραπεζών και τα επιτόκια δανεισμού είναι ζητήματα που έχουν αναφερθεί από τον πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις τράπεζες ως σημαντική νίκη για το ΠΑΣΟΚ. «Η συζήτηση αυτή ξεκινά με την τροπολογία που καταθέσαμε για τις τράπεζες. Η παραγωγική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, καθώς είναι ωφέλιμη για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Μάντζος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών ανταγωνισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν υπάρχει σοβαρό δημόσιο έρεισμα σε μία από τις τράπεζες, θα είναι δύσκολο να σταματήσει η συνεννόηση μεταξύ τους. «Προτείνουμε στοχευμένες και εμπεριστατωμένες κινήσεις για την ενίσχυση του ελληνικού δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα», ανέφερε ο Μαμουλάκης.