Η σκληρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική και η απουσία αναφοράς του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα

0
21


Πολύ ψηλά στην ατζέντα του Στέφανου Κασσελάκη είναι τα εθνικά θέματα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή αναδεικνύοντας την «Πατριωτική Αριστερά» και ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για υποχωρητικότητα έναντι των γειτόνων.

Μάλιστα σχολιάζοντας τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν, η Κουμουνδούρου σημείωσε πως «η συστηματική υποχωρητικότητα της Αθήνας θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας. Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στην τουρκική κυβέρνηση να αμφισβητεί την την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» κάνοντας λόγο για «λογική στρουθοκάμηλου» που ακολουθεί μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα.

Την ίδια ώρα, καυτηριάζοντας την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου εχει επιλέξει να μην αναφέρει σε καμία ανακοίνωσά της, αλλά ούτε και σε κάποια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, το όνομα του Αλέξη Τσίπρα που πέτυχε την Συμφωνία με την γείτονα χώρα. Άλλωστε ήταν μια επιτυχία του πρώην πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκτιμούν ότι ο κ.Τσιπρας έβαλε πάνω απ όλα τα εθνικά συμφέροντα χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος.

Άμεση ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας

Από την αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται στο γεγονός της άμεσης ψήφισης των μνημονίων συνεργασίας που δεν έχει φέρει ακόμη στην Βουλή η Νέα Δημοκρατία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που σημειώνουν είναι πως θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το στοιχείο της πατριδοκαπηλίας από την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα με τον χαρακτηρισμό «ελλαδέμποροι» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελακης, καθώς και με την παράθεση γεγονότων και αντιφάσεων, η Κουμουνδούρου στοχεύει στο να γκρεμίσει το αφήγημα της κυβέρνησης περί δήθεν πατριωτισμού, «στριμώχνοντας» ταυτοχρόνως τον πρωθυπουργό έναντι μιας μεγάλης μερίδας του ακροατηρίου του, το οποίο κινείται στα δεξιά της Ν.Δ.

Πηγές της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν με έμφαση ότι «το εθνικιστικό, ακροδεξιό VMRO είναι αδελφό κόμμα της ΝΔ, αφού συμμετέχουν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, χωρίς ποτέ η ΝΔ να έχει θέσει θέμα αποβολής του από το ΕΛΚ».

Google News