Κασσελάκης για Τσίπρα: «Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει, δεν θα είναι στην κυβέρνηση»

0
23


Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε σήμερα για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στην παράταξη, τη συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού κατά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, και τις προοπτικές συμμετοχής του σε μία μελλοντική κυβέρνηση.

Τα παραπάνω μοιράστηκε μέσω της εκπομπής Το Πρωινό στον Ant1. Στο εφ’ όλης της ύλης «τετ-α-τετ» με τον Γιώργο Λιάγκα , απάντησε σχετικά με την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ζήτησε την επανεκλογή του: 

«Δεν με αμφισβήτησε εμένα προσωπικά. Όλη αυτή η κατάσταση ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης για Τσίπρα: «Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει»

«Έχει τη δική του ενασχόληση με το ινστιτούτο το οποίο φτιάχνει», ανέφερε ακόμα για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ελπίζω να κάνουμε κάτι μαζί μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά δεν το έχω ζητήσει γιατί δεν έχω σκεφτεί αυτό τον συνδυασμό. Το κόμμα είναι ενωμένο και αυτό φάνηκε στην εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο. Έχουμε επικοινωνία, μιλάμε 1-2 φορές την εβδομάδα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσκόπηση για την επόμενη ημέρα στην κεντροαριστερά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Μου έχει πει ότι δεν θα διεκδικήσει κάτι στην κεντροαριστερά. Επιθυμεί να συνεισφέρει στην ανάκαμψη όλου το κεντροαριστερού χώρου της Ευρώπης. Ο ίδιος μου έχει πει ότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει».

«Δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνηση ως πρώην πρωθυπουργός. Είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι θέσεις του είναι σε ένα πιο διεθνές επίπεδο», διευκρίνισε.

Οι προοπτικές συνεργασίας και το πόθεν έσχες

Ερωτηθείς εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε : «Όχι, οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων έχουν ξεκάθαρα προσωπικές ατζέντες».

«Αυτά τα οποία είπε (η Ζωή Κωνσταντοπούλου) δεν δείχνουν ότι έχει κάποια βούληση η ίδια να συστρατευθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκάθαρο μίσος ή αντιπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και εγώ αγαπώ τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

όσον αφορά την κατάθεση του Πόθεν Έσχες του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν ισχύει ότι είπα πως θα δώσω το πόθεν έσχες μετά τις ευρωεκλογές. Όπως έχω πει θα το δώσω πριν τις ευρωεκλογές».

Σχετικά δε με το κατά πόσο θα αντικατοπτρίζει την περιουσία του, τόνισε «άσε με και μένα να έχω το πλεονέκτημα της έκπληξης. Όλα όσα έχω κάνει είναι στοχευμένα. Είμαι απλός αλλά όχι χαζός».

«Είμαι ένα άνθρωπος ευκατάστατος που θέλει να προσφέρει στη χώρα του και δεν αρέσκεται σε μια ανούσια συζήτηση. Μπορώ να δικαιολογήσω 100% των χρημάτων μου μέχρι το τελευταίο δολάριο και θα το αποδείξω πριν τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.