Μαύρος: «Εφικτό για τη ΝΔ το 33%» – Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που «παίζει» ισπανικό ποδόσφαιρο

0
16


«Φαίνεται αρχικά ότι είναι εφικτό να κατακτήσει η ΝΔ το ποσοστό του 2019, το 33%, υπάρχει όμως ένα μικρό αλλά από το οποίο εξαρτάται αυτό το ποσοστό αν θα το πετύχει από τη δομή της αποχής» στις ευρωεκλογές, εκτίμησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος. 

Ο κ. Μαύρος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και ανέφερε πως «όταν βάζει κανείς φίλτρο, τουλάχιστον στις δικές μας έρευνες, για να μας δοθεί η πρόθεση ψήφου και άρα και η αναγωγή με φίλτρο, αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν και όχι το σύνολο των δειγμάτων, για να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο, τότε αυτό που τουλάχιστον η MRB βρήκε ως κεντρική τιμή 32,5% με άνω όριο το 35%. Φαίνεται ότι πέφτει το 32,5% στο 30,8%». 

«Πράγμα που εγώ δεν το κρατάω τόσο ως ποσοστό, αλλά υπάρχει μέσα στην αδιευκρίνιστη ψήφο μια ροπή αποχής μεγαλύτερη προς την πλευρά της ΝΔ, γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό είναι το ένα που πρέπει να κρατήσουμε», συμπλήρωσε.

«Το δεύτερο πράγμα είναι ότι υπάρχει κόσμος ο οποίος μοιάζει στην παρούσα συγκυρία να θέλει να μην εκπροσωπείται από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ή από τα κόμματα που βρίσκονται αριστερότερα και να λέει αναγκαστικά θα κάνω την ανάγκη μου φιλότιμο και θα πάω προς το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα εκεί που βλέπαμε το ΠΑΣΟΚ να έχει μια γραμμική συνεχή πτώση, εμείς τουλάχιστον είδαμε ένα φρενάρισμα αυτής της πτώσης. Και σας θυμίζω ότι πάλι η ΜRB ήταν η πρώτη εταιρεία που είχε εντοπίσει πιο παλιά, όταν πέρασε από την τρίτη θέση στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ και αντιστρόφως το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο κ. Μαύρος. 

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές 

Όσον αφορά τώρα τα κριτήρια με τα οποία θα πάει να ψηφίσει ο Έλληνας, τόνισε χαρακτηριστικά το εξής «ο Έλληνας λοιπόν δεν αλλάζει με τίποτα την ιστορία που λέγεται θα πάω να ψηφίσω πρώτον με εσωτερικά κριτήρια, δηλαδή με θέματα που αφορούν το εσωτερικό της χώρας και όχι ευρωπαϊκά θέματα. Και εν πάση περιπτώσει, τον Έλληνα αυτή τη στιγμή αυτό που τον απασχολεί είναι το θέμα της ακρίβειας. Δηλαδή περίπου τα προβλήματα που δηλώνουν για προβλήματα του τόπου είναι και κριτήρια ψήφου».

«Άρα λοιπόν, μετά την ακρίβεια και τα εισοδήματα έρχονται θεματολογίες όπως είναι για παράδειγμα η υγεία, η ανεργία-όχι σε επίπεδο ποσού, αλλά σε επίπεδο ποιότητας θέσεων-υπάρχει και η  εγκληματικότητα κτλ. Που σημαίνει ότι θα πάμε σε εκλογές και λιγάκι με βάση το τι συγκυρία θα επικρατεί. Αν εκείνες τις ημέρες για παράδειγμα γίνει κάποια ιστορία με γυναικοκτονία ή οτιδήποτε, αυτό θα ανέβει ψηλά. Είναι δηλαδή θέματα τα οποία είναι σε απόλυτη ευαισθησία», συνέχισε.

«Εκείνο που παρατηρήσαμε επίσης είναι ότι και οι τρεις αρχηγοί εμφάνισαν τις εξής δύο φυσιογνωμίες: όταν έγινε η πρόταση μομφής των Τεμπών, εκεί έπεσε ο κ. Μητσοτάκης σε θέματα οικονομίας, εξωτερικών κτλ και ανέβηκαν οι άλλοι δύο. Μάλιστα σε θέματα δικαιοσύνης ο κ. Κασσελάκης είχε πλησιάσει πάρα πολύ τον κ. Μητσοτάκη. Δηλαδή ήταν 21 προς 18. Όμως, αυτή τη στιγμή, όσο απομακρυνόμαστε από ερεθισμούς συγκυριών, ο κ. Μητσοτάκης με λίγα λόγια, όσο τον αφήνεις ήσυχο και δεν του χώνεις συγκυριακά φαινόμενα, ανακάμπτει», ανέφερε. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς έπειτα αν η μάχη για την 2η θέση ανήκει ξεκάθαρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαύρος απάντησε «έτσι φαίνεται, παρόλο που όλες οι εταιρίες στο πάνω όριο του ΠΑΣΟΚ και στο κάτω όριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν κάποιες μοναδούλες επικάλυψη. Όμως, η φορά των πραγμάτων δείχνει ότι έχει ξεκαθαρίσει η δεύτερη θέση και ότι μάλλον πάει στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος λοιπόν, ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τελείως διαφορετικό κόμμα από αυτό που αφήσαμε τον Ιούνιο του 2023».

Τέλος, αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, είπε πως «το ΠΑΣΟΚ παίζει ισπανικό ποδόσφαιρο, δηλαδή μικρές πασούλες και τσούκου τσούκου (…). Και για να σας απαντήσω διπλωματικά και επί της ουσίας, το ισπανικό ποδόσφαιρο, για να πιάσει τόπο αυτό το στυλ ποδοσφαίρου θέλει πολύ τεχνίτες παίκτες, όπως ήταν ο Μέσι όταν έπαιζε στη Μπαρτσελόνα. Έχει φαντεζί παίκτες σήμερα το ΠΑΣΟΚ;»

Google News