Μητσοτάκης από τη Φλώρινα: «Η φον Ντερ Λάιεν δέχθηκε το δίκαιο του αιτήματός μας»

0
18


Στη Φλώρινα βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (21/05) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πολίτες, στάθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών λέγοντας πως «το ποιος κυβερνά τη χώρα κρίθηκε στις εθνικές εκλογές. Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά εντολή σκληρής δουλειάς.

Το 2019 η χώρα ήταν χρεοκοπημένη με ελάχιστη παρέμβασης στα ευρωπαϊκά δρώμενα και σήμερα πέντε χρόνια μετά η φωνή μας μετράει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι ισχυρή στην Ευρώπη, έχει αναπτύξει το κύρος και την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και αυτό το εκμεταλλευόμαστε προς όφελος όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πήρε απάντηση στην επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ια το ζήτημα των υψηλών τιμών προϊόντων πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας:

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το γνωρίζω, δεν είμαι αφελής ή αιθεροβάμων. Βάζουμε πρόστιμα, παίρνουμ μέτρα, αυξάνουμε μισθούς.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μου απάντησε σήμερα στην επιστολή και δέχθηκε το δίκαιο του αιτήματός μας. Απάντησε η Επιτροπή “ναι έχεις δίκιο” και η αντιπολίτευση μας ασκεί κριτική  γιατί ζητάμε από την Ευρώπη συμβολή για να λύσουμε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Στην εσωτερική πολιτική έχουμε απωλέσει τη λογική από την τοξικότητα κάποιων.»

Τα μηνύματα στη Βόρεια Μακεδονία

Μιλώντας για τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και τις προκλήσεις της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Είμαι αρκετά δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι βόρειοι γείτονες επέλεξαν να γυρίσουν χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους. Η ΝΔ ήταν απέναντι στη Συμφωνία αλλά είχε πει ότι δεν μπορεί να αλλάξει μία διεθνή Συμφωνία που θα ψηφιστεί.

Θέλω να στείλω μήνυμα στα Σκόπια και τη νέα ηγεσία τους. Σε περίπτωση που συνεχίσουν να αμφισβητούν τη Συμφωνία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα είναι κλειστός. Εύχομαι να συνετιστούν και να επανέλθουν στο σωστό δρόμο. Παρέμβαση ΕΕ έγινε κατόπιν δικής μας παρέμβασης.

«Στόχος οι 9 ευρωβουλευτές»

Ολοκληρώνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Λυπάμαι γιατί αντιπολίτευση και δεξιά και αριστερά βλέπουν εκλογές μόνο από το πρίσμα αμφισβήτησης κυβερνητικής σταθερότητας. Αυτοί έβαλαν πρώτοι το ζήτημα της σταθερότητας. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε σταθερή κυβέρνηση, σηκώνουμε το γάντι και λέμε στείλτε μήνυμα σταθερότητας.

Γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν ευρωεκλογές δήθεν σε ένα δημοψήφισμα κατά κυβέρνησης, δώστε δύναμη στη ΝΔ.

Πάμε για το μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών που μπορούμε να εκλέξουμε. Γιατί όχι στις 9 ιουνίου να εκλέξουμε 9 ευρωβουλευτές ,αυτός είναι ο στόχος που θέτουμε.

Το βράδυ 9ης Ιουνίου θα κλείσουμε τα αυτιά σε αυτούς που γεμίζουν τοξικότητα. Αναρωτιέμαι αν έχουν μάθει κάτι από τα λάθη τους.»

Σε ότι αφορά την περιοχή της Φλώρινας σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,ότι θα φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή κι αυτό θα μειώσει το κόστος θέρμανσης για τους κατοίκους, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα δώσει σαφή απάντηση για το πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο σύνδεσης της Φλώρινας με την Πτολεμαίδα

Τον πρωθυπουργό καλωσόρισαν ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης.

Πριν απευθυνθεί στους πολίτες ο πρωθυπουργός περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο.

Google News