Μητσοτάκης: «Δεν κάνω πιάσαμε τον στόχο που θέσαμε – Από αύριο περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες»

0
14


Στις πρώτες δηλώσεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θα κρυφτώ. Η Νέα Δημοκρατία δεν έφτασε τον στόχο που θέσαμε»«Από αύριο περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες», τόνισε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η ΝΔ πέτυχε ποσοστό «μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου και τρίτου κόμματος», ενώ ευχαρίστησε τους Έλληνες. Επιπλέον, επισήμανε ότι «έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης».

Στη δήλωση του επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας πως έχουμε μπροστά μας 3 χρόνια χωρίς ευρωεκλογές

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σίγουρα υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας τους με σημαντικότερο την ακρίβεια. Σέβομαι την επιλογή τους είτε εκφράστηκε με πρωτοφανή αποχή είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων.

Ακούω όμως τη φωνή τους και την ακούω δυνατά» είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «στη Γερμανία και τη Γαλλία κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά. Όμως στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Πενήντα χρόνια από την ίδρυση της η ΝΔ αποτελεί τη μόνη δύναμη στη χώρα που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στους ταραγμένους καιρούς».

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι αφετηρία μιας νέας δυναμικής προς το 2027 και «από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και μικρότερες αστοχίες.

Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του ’24 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε το μπορούμε και θα το καταφέρουμε».

Ο πρωθυπουργός έφυγε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας εν μέσω χειροκροτημάτων μελών του κόμματος, ενώ είπε στους δημοσιογράφους ότι «αύριο στις 8:30 θα είμαι στο γραφείο μου. Η ξεκούραση μπορεί να περιμένει. Έχουμε πολλή δουλειά».