33 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: «Κάποια στιγμή η ακρίβεια θα υποχωρήσει - Μέτωπο με τις πολυεθνικές...

Μητσοτάκης: «Κάποια στιγμή η ακρίβεια θα υποχωρήσει – Μέτωπο με τις πολυεθνικές εταιρίες»

- Advertisement -


Για την ακρίβεια και τις ευρωεκλογές, μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης».

«Δεν θα κουραστώ να το λέω, ότι κάποια στιγμή η ακρίβεια θα υποχωρήσει, αλλά οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων ήρθαν για να μείνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίγουμε ένα μέτωπο με τις πολυεθνικές εταιρείες, αλλά είμαι αναγκασμένος να το κάνω», πρόσθεσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ευρωομάδα της Αριστεράς δεν συμμετέχει σε καμία διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ και θεωρείται ακραία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη συνέντευξή του:

Για δημοσίευμα του BBC σχετικά με την επίθεση χάκερ στο TikTok:

 • «Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση για εκστρατείες παραπληροφόρησης οι οποίες ενίοτε προέρχονται και από χώρες που έχουν κάποιο λόγο να θέλουν να παρέμβουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Να ζητήσω από όλους τους συμπολίτες μας να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι και προσεκτικοί.
 • Θα πρέπει να συγκροτηθουν στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο υγεία ποιες μεταξύ των δυνάμεων της Ευρώπης και της λογικής για να πάρουμε αποφάσεις πιο τολμηρές για το καλό της Ευρώπης και εκεί η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός.
 • Είναι σημαντικό ότι αυτό που θα συμβεί την Κυριακή με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.. θα επηρεάσουν τις δικές μας ζωές.
 • Κίνδυνο των άκρων και την ανάγκη να υπάρξουν δυνάμεις οι οποίες να είναι φιλοευρωπαϊκές αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίζουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα
 • Δεν έχει γίνει καθόλου λόγος στη χώρα μας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσωπείται στην Ευρώπη από την ομάδα της ευρωαριστεράς που δε συμμετέχει σε καμιά απόφαση που θεωρείται ακραία ομάδα.
 • Όπως ακραίοι θεωρούνται και η μία τουλάχιστον από τις δύο ομάδες και σε ένα βαθμό και η δεύτερη που εκπροσωπούν τα κόμματα τα οποία βρίσκονται στα δεξιά του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος».

Για την ακρίβεια:

 • «Το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες είναι το κόστος ζωής και η ακρίβεια. Ένα πρόβλημα που κυριαρχεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
 • Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο.
 • Είδαμε ότι ο πληθωρισμός το Μάιο χημείο στο μειωθεί αισθητά αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε.
 • Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι κάποια στιγμή ακρίβεια θα υποχωρήσει αλλά οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων ήρθαν για να μείνουν.
 • Ανοίγουμε ένα μέτωπο με τις πολυεθνικές αλλά είμαι αναγκασμένος να το κάνω γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι σε μία ενιαία αγορά πατώντας σε πάνω σε διάφορα τερτίπια να καταλήγω να χρεώνουν το ίδιο προϊόν πιο ακριβά σε αγορές όπως είναι η Ελλάδα που είναι πιο μικρές».

Μητσοτάκης: «Με μεγαλύτερη διαφάνεια»

Για τις εταιρείες πετρελαιοειδών:

 • «Πρέπει και όλη η αλυσίδα των πετρελαιοειδών να εξηγεί με μεγαλύτερη διαφάνεια πως οι διακυμάνσεις στις διεθνείς τιμές επηρεάζουν την τιμή στην βενζίνη την οποία βλέπει ο πολίτης στο βενζινάδικο.
 • Κι εμείς παρατηρούμε ότι πολλές φορές όταν πέφτουν οι διεθνείς τιμές εκεί λίγο αργεί να προσαρμοστεί αγορά.
 • Ας έχουν υπόψιν όλοι ότι αυτό είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί και θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας ότι στην αλυσίδα διακίνησης και διακίνησης καυσίμων ότι δεν υπάρχουν πρακτικές που είναι σε βάρος του καταναλωτή».

Για το ΠΑΣΟΚ:

 • «Μιλήσαμε ελάχιστα για την Ευρώπη. Για να μην αδικήσω τα κόμματα το ΠΑΣΟΚ μίλησε περισσότερο για την Ευρώπη από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωσάν να μην υπάρχουν ευρωπαϊκές εκλογές και σαν αυτές οι εκλογές να είναι δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.
 • Μιας και αναφέρθηκαν στο ζήτημα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μίλησε ευρωπαϊκά αλλά ο πολιτικός του λόγος παραμένει πολύ αρνητικός σε οποιαδήποτε μεγάλη μεταρρύθμιση πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά.
 • Όλες οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δρομολόγησε αυτή η κυβέρνηση βρήκαν το ΠΑΣΟΚ απέναντι. Είτε μιλάμε για την επιστολική ψήφο είτε μιλάμε για το δικαστικό χαρτί είτε μιλάμε για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια το ΠΑΣΟΚ ήταν απέναντι οπότε δυσκολεύομαι να το προσδιορίσω σήμερα ως μία εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική δύναμη».

Μητσοτάκης: «Τοξικότητα και αλαζονεία»

Για το Πόθεν Έσχες του Κασσελάκη:

 • «Τι να σας πω γι’ αυτό. Αν ο κύριος Κασσελακης είχε καταθέσει το πόθεν έσχες του εντός 90 ημερών αφότου είχε εκλεγεί πρόοδος στο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συζητούσαμε για το πόθεν έσχες του κυρίου κασελλάκη την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
 • Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.
 • Αυτό το οποίο εγώ θέλω να επισημάνω σε πολιτικό επίπεδο είναι ότι από την αντιπολίτευση εξακολουθούμε να βλέπουμε ένα συνδυασμό τοξικότητας ψεμάτων αλλά και μιας αφόρητης αλαζονείας και αυτόαναφορικότητας.
 • Αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα δεν είναι δικό μας ζήτημα το γεγονός ότι ο κύριος Κασελάκης επέλεξε να μιλάει μόνο για το πόθεν έσχες του την τελευταία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές.
 • Ας το είχε καταθέσει έξι μήνες πριν και δεν θα συζητούσε κάνεις σήμερα για το πόθεν έσχες του κυρίου Κασελλάκη».

Για το αν του λείπει ο Αλέξης Τσίπρας:

 • «Δεν καθορίζουμε εμείς τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Εκλέγονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 • Αυτό το οποίο νομίζω ότι λείπει συνολικά από τη χώρα όχι πως το είχαμε πριν επί εποχής Αλέξη Τσίπρα,
 • Είναι ο πολιτικός διάλογος για τα πραγματικά ζητήματα των πολιτών χωρίς ακρότητες χωρίς τοξικότητα με τεκμηρίωση.
 • Κυρίως χωρίς την υπερβολική πολλούς υπό κάποια κόμματα επιδιώκουν ενδεχομένως για να κρύψω τις δικές του αδυναμίες».

Για τις προτεραιότητες που έχει θέσει:

 • Αυτό το οποίο επείγει είναι η πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.
 • Κυρίως στο κατά κεφαλήν εισόδημα ως προς το ΑΕΠ».
Google News
monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Η Έλενα Ακρίτα ζήτησε άρση της βουλευτικής της ασυλίας για την κόντρα με τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στη...

Τραμπ: «Θα τελειώσω τον τοίχο στο Μεξικό, ας σώσουμε το έθνος μας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε επίσημα την υποψηφιότητα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικανών, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι το...

Η Ursula von der Leyen εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής για δεύτερη θητεία

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισαν να παρατείνουν τη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρά τους φόβους ότι δεν...

Δημοφιλέστερα Αρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρεται στο Παρίσι από τρανς υποστηρικτές

<div data-td-block-uid="tdi_72"> <div class="tdb-block-inner td-fix-index"> <h2>Η συμμετοχή μιας τρανς λαμπαδηδρόμου στην τελετή μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παρίσι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.</h2> <figure id="attachment_1429529" aria-describedby="caption-attachment-1429529" style="width:...

Taylor Swift’s museum era is on full display at London’s V&A – Monomaxos

LONDON (AP) — If you’re a fan of Taylor Swift and missed her spectacular world tour, or if you just...

Formula 1: Η Renault σταματά το 2026 την παραγωγή κινητήρων για την Alpine – Monomaxos

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault βρίσκεται σε διαδικασία αναμόρφωσης των στρατηγικών της στη Formula 1, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει την πρόθεσή...