Αμφισβήτηση του Συνεδρίου
Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζει ανησυχία σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), θεωρώντας ότι συνιστά πογκρόμ κατά ολόκληρων οργανώσεων. Υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία επιδιώκει να αλλοιώσει τη σύνθεση του Συνεδρίου και να διαμορφώσει τον συσχετισμό δυνάμεων προς όφελός της.
«Αυτή η ενέργεια αποτελεί ευθεία παραβίαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Δεοντολογίας και συνιστά προοίμιο αντιδημοκρατικών και αντικαταστατικών όρων διεξαγωγής του Συνεδρίου», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία προσπαθεί απελπισμένα να ελέγξει τις αποφάσεις του.
Στρατηγική στην επικοινωνία
Η πορεία προς το Συνέδριο για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας», όπως την προβάλλει η πλευρά Κασσελάκη, περιλαμβάνει πλέον και την αμφισβήτηση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και του ίδιου του Συνεδρίου. Ο Κασσελάκης ακολουθεί μια σκληρή επικοινωνιακή στρατηγική, παρουσιάζοντας τους αντιπάλους του ως εσωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονται την ηγεσία του.
Επιπλέον, ο Κασσελάκης μίλησε για την πρόταση μομφής, διαψεύδοντας προηγούμενες δηλώσεις του και αποκαλύπτοντας ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το σχέδιό του να εκθέσει την πλειοψηφία στα μάτια των μελών του κόμματος.
Κόφτης τοξικότητας
Η ΚΟΕΣ αποφάσισε να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Νομιμοποίησης Συνέδρων, η οποία θα εγκρίνει τους εκλεγμένους συνέδρους. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ομαλότητα των εργασιών του Συνεδρίου και να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση του κόμματος λόγω της εσωκομματικής σύγκρουσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του κόμματος με αντικομματική συμπεριφορά θα τεθούν στο στόχαστρο, καθώς οι συμπεριφορές που πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν αφορούν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά κυρίως μέλη του μπλοκ του πρώην προέδρου.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για τουλάχιστον 20 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προβεί σε χυδαίες αναρτήσεις και αναφορές κατά κορυφαίων στελεχών, και αυτά δεν θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο.
Σοβαρότητα στο κόμμα
Στην Κουμουνδούρου παρατηρείται αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την κλιμάκωση του επικοινωνιακού πολέμου από την πλευρά Κασσελάκη. Κορυφαία στελέχη τονίζουν ότι το κόμμα πρέπει να σοβαρευτεί, καθώς η διαρκής απαξίωσή του λόγω της εσωκομματικής σύγκρουσης μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.
Η ανησυχία αυτή εντείνεται καθώς οι προοπτικές ενός συνέδριου με ακραία επεισόδια μεταξύ των συνέδρων φαίνεται να είναι πολύ πιθανές, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες για την εικόνα του κόμματος.
Αυτή η αναθεώρηση διατηρεί την αρχική δομή και περιεχόμενο του κειμένου, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια πιο κατανοητή και συνοπτική παρουσίαση των γεγονότων, διατηρώντας την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα.