Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε στο προσκήνιο, καθώς τα στελέχη της ομάδας των «100» ζήτησαν άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.
Η Όλγα Γεροβασίλη, μέλος της ομάδας αυτής, προχώρησε σε αίτημα διαγραφής του Κασσελάκη μετά την αποστολή εξωδίκου από τον ίδιο προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή.
Ο Θύμιος Γεωργόπουλος, πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ομάδας των «100», αναφέρθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας, η οποία θα εξετάσει την καταγγελία κατά του Κασσελάκη. Σε ανάρτησή του, τόνισε ότι η «σουργελοποίηση» της πολιτικής είναι ένας ευτελής τρόπος πολιτικής πρακτικής και κάλεσε την επιτροπή να ενεργοποιηθεί προτού οι καταστάσεις γίνουν ανεξέλεγκτες.
Η αντίθεση του Πολάκη στη διαγραφή
Ο Παύλος Πολάκης, υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση για διαγραφή του Κασσελάκη. Κάλεσε μάλιστα τον Κασσελάκη να αποσύρει το «απαράδεκτο» εξώδικο και να σταματήσει τις «κακομοιριές». Μετά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία, προχώρησε σε δηλώσεις για το θέμα.
Αίτημα παραίτησης από την Τζάγκρη
Η Θεοδώρα Τζάκρη, στενή συνεργάτιδα του Κασσελάκη, ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγγου από τη θέση της γραμματέως του κόμματος. Όπως δήλωσε, η Σβίγγου παρέδωσε το πόθεν έσχες του Κασσελάκη με καθυστέρηση και σε εκτυπωμένη μορφή, παραβιάζοντας τα προσωπικά του δεδομένα.
Η Τζάκρη υπογράμμισε ότι ο γραμματέας του κόμματος δεν είναι απλώς κομματάρχης, αλλά θεσμός, και ζήτησε διευκρινίσεις για το πού και πότε θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε επίσης ότι η συμμετοχή μέσω zoom θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις αντικειμενικών κωλυμάτων.
Είναι σαφές ότι η πλευρά του Κασσελάκη επιθυμεί να διασφαλίσει τη φυσική παρουσία όλων των συνέδρων, προτού επιτραπεί η διαδικτυακή συμμετοχή.