Στέφανος Κασσελάκης: «Τα μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν υπογραφές βουλευτών της ΝΔ»

0
20


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη στη δημοτική τηλεόραση Θεσαλονίκης «TV 100» και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο διακύβευμα των ευρωεκλογών 2024 και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτώμενος γιατί πρέπει να κυρωθούν τώρα τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε αυτό. Διότι αυτά τα πρωτόκολλα, τα μνημόνια, στα οποία αναφέρεστε από την Συμφωνία των Πρεσπών, φέρουν και υπογραφές των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας».

«Και πραγματικά έχω μπερδευτεί με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Από τη μία, μία υπουργός τους λέει ότι «εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα μνημόνια αυτά», από την άλλη λένε ότι δε τα φέρνουν προς κύρωση στη Βουλή» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στέφανος Κασσελάκης: Καταλαβαίνω ότι είναι ευαίσθητο θέμα

«Καταλαβαίνω ότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα, εδώ στην Κεντρική Μακεδονία και στη Δυτική Μακεδονία και στην Ανατολική Μακεδονία. Τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε και έχει μια ξεκάθαρη στάση στο θέμα αυτό» είπε ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η Νέα Δημοκρατία πολιτεύθηκε το 2019 με την περικεφαλαία, ως μακεδονομάχοι, λέγοντας ότι θα καταψηφίσουν την συμφωνία είτε σε εκείνη τη Βουλή είτε σε επόμενη Βουλή και μετά έχει προκύψει η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας και τώρα ένα μπέρδεμα για το τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας μην υποτιμούν την νοημοσύνη του ελληνικού λαού και να πουν ξεκάθαρα: είναι αυτή η Συμφωνία επωφελής για τον ελληνικό λαό ή είναι επιζήμια; Αν είναι επιζήμια ας την αναιρέσουν, είμαι σίγουρος ότι το VMRO θα συμφωνήσει με την αναίρεση. Εάν είναι επωφελής ας την κυρώσουν. Αλλά όπως λένε και στα αγγλικά «το μωρό δε μοιράζεται στην μέση» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Google News