Στέφανος Κασσελάκης: Θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δύο θητείες

0
26


Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και την «Αυτοψία», παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης, ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις επικείμενες ευρωεκλογές, τον Αλέξη Τσίπρα, τα περιουσιακά του στοιχεία και τη ζωή του με τον Τάιλερ μετά τον γάμο, για τον Δημήτρη Παπανωτα αλλά και τη σχέση του με τη θρησκεία.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως αν υπάρχει μετάλλαξη στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή είναι δομική και οργανωτική, για τις επικείμενες ευρωεκλογές ανέφερε πως «στόχος είναι να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές» συμπλήρωσε πως η κοινωνία «βράζει». Σημείωσε πως η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εισαγόμενου αρχηγού, πείραξε την ομογένεια και υποστήριξε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ καλύτερο από εκείνο της ΝΔ.

«Από σκληρή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα πέρασα στη σκληρή δουλειά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι περήφανος για το ευρωψηφοδέλτιό μας. Έχουμε τρεις ανθρώπους με αναπηρία με το σπαθί τους. Το ίδιο και για ΛΟΑΤΚΙ υποψηφίους και για τις γυναίκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι φέρνει τη διαφορετικότητα και στο ευρωψηφοδέλτιο. Το βασικό είναι τι θα κερδίσουν οι Έλληνες από τη διαδικασία των ευρωεκλογών. Η λογοδοσία στον πολίτη είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Υπάρχουν τομές που μπορούν να γίνουν. Το βασικό είναι η Ευρώπη που θέλουμε να είναι μια Ευρώπη Πράσινη και κοινωνική» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε αναφερόμενος στην απόφαση να βγάλει τον Δημήτρη Παπανώτα από τα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πήρα μια απόφαση βάση όσων άκουσα, η οποία ήταν απολύτως συνεπής με τις αρχές μου. Ο κ. Μητσοτάκης κρατά στο ευρωψηφοδέλτιο υμνήτρια της Χρυσής Αυγής και κάποιον που δεν ξέρει με ποια αντωνυμία να με προσφωνήσει». Σχετικά με τη φράση του Δημήτρη Παπανώτα – ο οποίος αποπέμφθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – που είχε δηλώσει πως «κάνει για καμιά μπύρα, όχι όμως για ηγέτης», ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Είμαι και τα δύο. Και ηγέτης και για μπύρες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέφυγε να απαντήσει και για τον προκάτοχό το, Αλέξη Τσίπρα: «Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έκπληξη και με πλήγωσε αλλά έκτοτε υπήρξε ανανέωση στο κόμμα, που ήταν αναγκαία. Πιστεύω ότι θα στηρίξει το ευρωψηφοδέλτιο και έδωσε και το στίγμα του με την παρουσία του στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Μιλήσαμε λίγες μέρες μετά το Συνέδριο. Πάντα είχαμε εξαιρετικές σχέσεις. Δίπλα καθόμασταν στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτιου του ΣΥΡΙΖΑ και το ευχαριστιόμασταν. Μου είπε ”πού βρήκες αυτό το ταλέντο;”».

Για το «πόθεν έσχες» του, είπε ότι πριν τις ευρωεκλογές θα παρουσιάσει τα περιουσιακά του στοιχεία, υπεραμυνόμενος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, για την οποία είπε ότι ξεκίνησε από το μηδέν ενώ αποκάλυψε πως: «Κάνω ακόμα μαθήματα για να βελτιώσω τα ελληνικά μου. Είμαι περήφανος που δεν έχω κάνει γκάφες που να προσβάλλουν τον κόσμο. Θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δύο θητείες. Να ολοκληρώσω ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ως κυβέρνηση να ενώσουμε την Ελλάδα, να αποκεντρώσουμε και να λύσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στον πρόσφατο γάμο του με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ ανέφερε: «Παντρεύτηκα στο εξωτερικό γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι θα ψηφιστεί στην Ελλάδα ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Θα ήθελα μέχρι τα 40 να έχουμε αποκτήσει παιδιά».

Για το πολυσυζητημένο… θαύμα στη βάπτισή του σημείωσε: «Είμαι θρήσκος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ως πολιτικός δε διαχωρίζω το προσωπικό μου πιστεύω με τον βαθύ μου σεβασμό γι’ αυτό που πιστεύει κάποιος άλλος. Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της παράδοσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εναντίον κανενός. Δε δαιμονοποιούμε ένα μέρος των Ελλήνων για να προωθήσουμε ένα άλλο μέρος τους. Δεν είπα για θαύμα στη γέννηση μου. Δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα, υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Σέβομαι το μεγαλείο του Θεού».

Google News