Στέφανος Κασσελάκης: Το καλάθι και το μπάσκετ με αμαξίδιο στην Κομοτηνή

0
16


Ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, βρέθηκε στον σύλλογο «Περπατώ» όπου έπαιξε μπάσκετ με αμαξίδιο, ενώ είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συνομιλήσει με τον Άλεξ Ταξιλδάρη, αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους «Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024» για τον κοινωνικό ρόλο του συλλόγου «Περπατώ».

«Με τον παραολυμπιονίκη και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους “Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024” Άλεξ Ταξιλδάρη, συζητήσαμε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του συλλόγου “Περπατώ”. Ένας σύλλογος που υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου, μη συμπεριληπτικού» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ σημείωσε «Φεύγω με τη δέσμευση ότι όλα αυτά θα αλλάξουν». 

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα του Άλεξ Ταξιλδάρη: «Κρατάω σαν φυλαχτό αυτό που μου είπε ο Άλεξ για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία: Just say hi!» 

Η ανάρτηση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Στον σύλλογο “Περπατώ” στην Κομοτηνή, έπαιξα μπάσκετ με τους αθλητές του Ηρόδικου. Καθημερινά μετά την εργασία τους προπονούνται. Σπάζοντας τα εμπόδια του κράτους. Άνθρωποι με ψυχή, άνθρωποι ορατοί.

Με τον παραολυμπιονίκη και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους “Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024” Άλεξ Ταξιλδάρη, συζητήσαμε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του συλλόγου “Περπατώ”. Ένας σύλλογος που υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου, μη συμπεριληπτικού.

Μια κυβέρνηση της κενής διαφήμισης. Ο “προσωπικός βοηθός” που διαφήμιζαν δεν έχει επεκταθεί στην περιφέρεια, αφήνοντας τόσους ανθρώπους και τόσες οικογένειες μόνους. 

Φεύγω με τη δέσμευση ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. Με ένα σύγχρονο κράτος που θα παρέχει προστασία σε όλους, για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας.

Κρατάω σαν φυλαχτό αυτό που μου είπε ο Άλεξ για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία: Just say hi!».