(*24*) 24 Μαΐου η τελευταία «μάχη» στη Βουλή πριν τις ευρωεκλογές με φόντο την ακρίβεια

0
16


Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια, που είχε ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η συζήτηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και θα είναι εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση.

Άλλωστε θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η τελευταία συζήτηση στη Βουλή πριν κλείσει ενόψει των ευρωεκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Ακρίβεια: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση συμπεριλαμβάνει ένα πλαίσιο μέτρων, «το οποίο θα επιδράσει κατασταλτικά στους μηχανισμούς παραγωγής ακρίβειας και κερδοσκοπίας, οι οποίοι αποτελούν μείζον κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».

Με την πρόταση νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε «ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και ανατροφοδοτούν το φαινόμενο, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των πολιτών και τη θωράκιση της αξίας του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή».

Google News