Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Μέγαρο Μαξίμου

0
15


Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από την αναχώρησή του για την Άγκυρα για τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα (13/05) το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας έστειλε επιστολή στην ειδική διαχείριση με θέμα «Η ΛΑΡΚΟ αφύλακτη βόμβα».

ΛΑΡΚΟ: Επιστολή από τους εργαζόμενους

Το Σωματείο σημειώνει στην επιστολή του:

«Σήμερα Δευτέρα 13/5/2024 και ώρα 00.01 έληξαν οι συμβάσεις μας:

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε έξω από τα συρματοπλέγματα, τα υλικά και οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ που μπορεί να προκαλέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή βιομηχανικό δυστύχημα μεγάλης εμβέλειας βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων 2 οικισμών και ενός χωριού, που αποτελούν εστία εγκληματικότητας και είναι αφύλακτα.

  • Τα ιατρεία των οικισμών και τα ασθενοφόρα που για 6 δεκαετίες έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές έκλεισαν. Δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στους οικισμούς και το χωριό της Λάρυμνας συνεχίζεται μέχρι την πρώτη βλάβη.
  • Σήμερα το πρωί οι μαθητές του γυμνασίου Λάρυμνας είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα κάτω από αυτές τις συνθήκες επικινδυνότητας και οι γονείς, εκτός από την διαχείριση της ανεργίας πρέπει να ζουν με την αγωνία για το αν τα παιδιά τους είναι ασφαλή.

Οι εργαζόμενοι, με τα μάτια 14, είμαστε σε ετοιμότητα για την ασφάλεια των οικογενειών μας και αναμένουμε από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τοποθέτηση που να διασφαλίζει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, την παραμονή των εργαζομένων μέχρι να γίνει η μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής».