Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση Μητσοτάκη – Βούτσιτς στο Βελιγράδι: Σε πρώτο πλάνο ενέργεια, υποδομές και...

Συνάντηση Μητσοτάκη – Βούτσιτς στο Βελιγράδι: Σε πρώτο πλάνο ενέργεια, υποδομές και μεταφορές


Στο Βελιγράδι θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να εκπέμψει το μήνυμα για βούληση ενίσχυσης και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με συνέργειες στην ενέργεια, τις υποδομές και τις μεταφορές.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και τον υφυπουργό για την Εξωστρέφεια και την Οικονομική διπλωματία θα απευθύνει χαιρετισμό μαζί με τον πρόεδρο της Σερβίας σε Σερβοελληνικό επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός ότι η Σερβία θα φιλοξενήσει την έκθεση Specialized Expo 2027.

Για το Φόρουμ μάλιστα θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον Κώστα Φραγκογιάννη, στην οποία συμμετέχουν περί τις 35 επιχειρήσεις των κλάδων κατασκευών και υλικών, ενέργειας και υποδομών, διαχείρισης ακινήτων, περιβαλλοντικών υπηρεσιών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έχει προσκληθεί από την σερβική πλευρά να ενημερωθεί για την Specialized EXPO 2027.

Ανάρτηση με Μητσοτάκη

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς φιλοξένησε το βράδυ της Κυριακής, στο σπίτι του στο Βελιγράδι, τον Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Σερβίας ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά από μία εστία ποδοσφαίρου.

Ο Βούτσις έγραψε στο Instagram: «Αυτήν την εστία πίσω από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και εμένα την αγόρασε ο πατέρας μου για τον μικρό Βούκαν (σ.σ. Ο εξάχρονος γιος του Αλ. Βούτσιτς). Ο Κυριάκος και εγώ απλά βγήκαμε φωτογραφία με την μπάλα. Χαίρομαι που μπορώ να φιλοξενήσω έναν μεγάλο φίλο της Σερβίας, είμαι περήφανος για την προσωπική μας σχέση, πιστεύω ότι απόψε και αύριο θα επιτύχουμε σπουδαία αποτελέσματα στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των αδελφών λαών, του σερβικού και του ελληνικού».

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα