Συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ο Μητσοτάκης – «Επιδίωξη η εύρεση βίωσιμης λύσης»

0
19


Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση της κυβέρνησης με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει πως «ευρύτερος σκοπός είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης».

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «σε κάθε περίπτωση από την πλευρά της κυβέρνησης κατέστη σαφές ότι επιδίωξη είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης μέσω αξιόπιστων ιδιωτών επενδυτών, χωρίς όμως παράταση ενός καθεστώτος που δεν προσφέρει πραγματική προοπτική για τους εργαζόμενους και έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, όσο και με αντίστοιχα προγράμματα που έχουν υιοθετηθεί πρόσφατα από την κυβέρνηση για παρόμοιες περιπτώσεις».

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η «κυβέρνηση θα σεβαστεί όπως έχει υποχρέωση την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία επιτάσσει τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος ως προς την απασχόληση των εργαζομένων έως τις 18 Ιουνίου, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα».

Κυριάκος Μητσοτάκης – ΛΑΡΚΟ: Ποιοι ήταν παρόντες στη συνάντηση

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έγινε παρουσία των υπουργών: Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνο Πετραλιά, τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και το διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ. Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημάνθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρείας, η επιβάρυνση του προϋπολογισμού, οι προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή καθώς και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα προσυνταξιοδοτικά μέτρα κάλυψης για τους άνω των 55 ετών και το πρόγραμμα απασχόλησης έως 2 ετών για όσους είναι κάτω των 55 τα οποία προβλέπονται στην ΚΥΑ που ήδη έχει εκδοθεί.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.