Το σενάριο για τον Μητσοτάκη στο Final-4, η εκδίκηση του ναύαρχου και τα στέκια του νέου ΣΥΡΙΖΑ

0
12


Όλοι εναντίον όλων. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση στο πολιτικό πεδίο σχεδόν δυο εβδομάδες πριν λήξει η προεκλογική περίοδος.

Κι ενώ ο πρωθυπουργός πήρε πρωτοβουλίες όπως η επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν για το θέμα της ακρίβειας και των υψηλών τιμών που πωλούν τα προϊόντα τους οι πολυεθνικές στην Ελλάδα, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης τον εγκαλούν για υποκρισία και αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Πάντως, η τελευταία μάχη πριν τη μεγάλη μάχη θα γίνει αύριο στη Βουλή, και στην προ-ημερησίας διατάξεως συζήτηση μεταξύ αρχηγών για το θέμα της ακρίβειας. Μια λεπτομέρεια: η συζήτηση θα ξεκινήσει και θα τελειώσει νωρίς. Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινάει το Final-4, με την παρουσία δυο ελληνικών ομάδων.

Αν περάσουν κι οι δυο; 

Εάν μάλιστα περάσουν και οι δυο ομάδες στον τελικό, τότε ο Μητσοτάκης, ως φαν του μπάσκετ, έχει δηλώσει πως θα ταξιδέψει την Κυριακή στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει τον τελικό.    

Η επιστροφή του ναύαρχου Λυμπέρη

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που ο Παναγιώτης Λυμπέρης, αρχηγός Στόλου εκείνη την περίοδο, αποστρατέυτηκε «στη ζούλα», πληρώνοντας εν πολλοίς και τις κάκιστες σχέσεις που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο.

Η ώρα της αποκατάστασης για τον Λυμπέρη ήρθε χθες με την έγκριση του νομοσχεδίου που έχει καταρτίσει ο Νίκος Δένδιας για το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας που πέρασε με ευρεία διακομματική συναίνεση και στο οποίο ο ίδιος θα είναι πρόεδρος.

Ο επίτιμος ναύαρχος είναι παλαιός και ξέρει πρόσωπα και πράγματα, είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος άρα σχετικός με το αντικείμενο, ενώ ειναι και ευκαιρία να πάρει και την προσωπική του ρεβάνς. 

Περιφερειακά κανάλια

Μια ενδιαφέρουσα τάση παρατηρώ από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, ως γνωστόν, μιλάει παντού και χωρίς κανέναν περιορισμό. Άμα δει μικρόφωνο, με άλλα λόγια, αρχίζει το διάγγελμα.

Ενέταξε, λοιπόν, στον επικοινωνιακό του σχεδιασμό και τα περιφερειακά κανάλια. Προχθές ήταν στο κεντρικό δελτίο του Attica, χθες βράδυ στο Action24 της ίδιας ιδιοκτησίας, ενώ σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται στο πλατό του ΟΝΕ.

Το Σαββατοκύριακο, πάντως, επανερχόμαστε στα… γνωστά, καθώς μαζί με τον σύζυγο Τάιλερ θα μαγνητοσκοπήσει συνέντευξη στο σπίτι του στις Σπέτσες στον Γιώργο Λιάγκα, η οποία θα προβληθεί τη Δευτέρα. 

Κριτική εκ των έσω

Πάντως, μια κριτική εκ των έσω έγινε στον Πρόεδρο Κασσελάκη και στα καλά λόγια που είπε για Βαρουφάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε μάλλον σκωπτικά πως «δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα του ’15» όταν ο Πρόεδρος λέει καλά λόγια για την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη.

Ωστόσο, άνθρωποι κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μου επισημαίνουν πως ο ίδιος βλέπει κινηματικά στοιχεία στα δυο κόμματα και αρκετούς νέους ψηφοφόρους και θεωρεί πως αυτοί σταδιακά πρέπει να επιστρέψουν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πάντως εξακολουθεί να θεωρεί τον κ. Κασσελάκη «πολιτικό τουρίστα».

Τα playouts των μικρών

Εκτός από το θέμα της αποχής και ποιους επηρεάζει (που ανησυχεί πολλά κόμματα), ένα ενδιαφέρον στοιχείο που καταγράφεται ως εύρημα όλων των δημοσκοπήσεων είναι η σφαγή στην ουρά των δημοσκοπήσεων.

Αυτή την ώρα έχουμε 6 κόμματα, Πλεύση, ΝΙΚΗ, Νέα Αριστερά, Φωνή Λογικής, Δημοκράτες και ΜΕΡΑ 25 που εμφανίζονται πέριξ του 3% Το μέτρο για να πάρει ένα κόμμα μια έδρα είναι το 4,3% και ο πήχης χαμηλώνει ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μείνουν κάτω από το 3%.

Όμως μπορεί να δούμε σενάριο κόμμα να περνά το 3% και να μην παίρνει έδρα. Στην πραγματικότητα, με τα νούμερα όπως σήμερα, τα πολύ μικρά κόμματα θα μοιραστούν 2 το πολύ 3 έδρες.

Η φωτογραφία του νέου ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα δείπνο με την παρουσία του Άρη Σπηλιωτοπούλου, του Λάκη Λάζοπουλου και της Σοφίας Μπετκατώρου που αναρτήθηκε στα σόσιαλ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής δεν υπάρχει η γνωστή εικόνα με το κουτούκι, τα τσίπουρα και τα τσιγάρα, αλλά μια εικόνα πολύ πιο clean cut και αισθητικής διαφορετικής.

Είναι κι αυτό πάντως μια νίκη του Προέδρου Κασσελάκη στον πολιτισμικό πόλεμο της Αριστεράς.

Google News