Το πεπόνι είναι ένα δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού, ιδανικό για να ετοιμάσεις μια νόστιμη σαλάτα.
Συστατικά
- 1 μέτριο πεπόνι
- 3 φλιτζάνια baby ρόκα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 60 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
- Μπαλσάμικο για το ντρέσινγκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις το πεπόνι στη μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια του.
- Το κόβεις σε φέτες και τις αφήνεις στην άκρη για λίγο.
- Πλένεις καλά τη ρόκα και την τοποθετείς στον πάτο ενός μπολ.
- Παίρνεις τις φέτες προσούτο και τις τοποθετείς κυματιστά πάνω από τη ρόκα.
- Προσθέτεις τις κομμένες φέτες πεπονιού και τις μπαλίτσες μοτσαρέλα.
- Ραντίζεις με το μπαλσάμικο και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
- Σερβίρεις τη σαλάτα και απολαμβάνεις!
Φωτογραφία: iStock