Ανακαλύψτε μια ενδιαφέρουσα συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί από ορεκτικό μέχρι brunch: Βάφλες πατάτας με σάλτσα τυριών. Αυτό το πιάτο θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη μπουκιά.
Οι βάφλες πατάτας με σάλτσα τυριών είναι μια πρωτότυπη επιλογή για ορεκτικό, ιδανική και για brunch, που μετατρέπει μια παραδοσιακά γλυκιά συνταγή σε μια αλμυρή απόλαυση.
Υλικά
50 γρ. βρασμένες πατάτες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ. λιωμένο βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. κίτρινο σκληρό τυρί
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
www.lacucinaitaliana.it, Φωτογραφία: Chiara Cadeddu
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε για να δημιουργήσουμε έναν πουρέ. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον πουρέ και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε την τοστιέρα ή τη βαφλιέρα και την προθερμαίνουμε. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά από το μείγμα για κάθε βάφλα και ψήνουμε για 5-6 λεπτά. Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε 8-10 βάφλες. Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε μικρούς κύβους και τρίβουμε την παρμεζάνα. Λιώνουμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με τη σάλτσα τυριών.