Τα γλυκά ψυγείου είναι πάντα δημοφιλή, καθώς αποτελούν την τέλεια επιλογή για να ικανοποιήσουν τις γλυκές μας λιγούρες. Η παρασκευή τους είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για όλη την οικογένεια!
Αυτό το νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου απαιτεί μόλις 3 υλικά και είναι πανεύκολο να το φτιάξετε. Είναι μια ιδανική επιλογή για να απολαύσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.
Η συνταγή περιλαμβάνει μια στρώση μπισκότων και μια εύκολη κρέμα, που συνδυάζει την ελαφριά υφή της κρέμας με την τραγανότητα των μπισκότων, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων χωρίς να είναι υπερβολικά βαριά.
Υλικά:
225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ
(170 γρ. ολόκληρα και 50 γρ. τριμμένα)
600 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (για διακόσμηση)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή, αλλά να μην γίνει σφιχτή σαντιγί.
Αφαιρούμε το 1/3 της κρέμας και το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ, προσθέτοντας τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο multi. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μπισκότου.
Στα υπόλοιπα 2/3 της κρέμας προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 26×20, τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα πτι-μπερ, καλύπτοντας τον πάτο και απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα με την κουβερτούρα.
Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότων και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μπισκότου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τρίτη και τελευταία στρώση μπισκότων και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος.
Τέλος, διακοσμούμε την επιφάνεια με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Μην ξεχάσετε να δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής για περισσότερες λεπτομέρειες!