Σήμερα, με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε μία από τις αγαπημένες μας συνταγές: Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και κάσιους. Ο συνδυασμός της ντομάτας με τα κάσιους είναι πραγματικά εκπληκτικός και θα σας ενθουσιάσει. Αυτή η συνταγή είναι όχι μόνο νόστιμη αλλά και εύκολη στην προετοιμασία, ενώ η εμφάνισή της είναι επίσης εντυπωσιακή. Η σάλτσα ντομάτας και κάσιους είναι ιδανική για να βουτήξετε μια φέτα ψωμί ή να την απολαύσετε με ρύζι ή μακαρόνια. Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και σε εμάς.
Υλικά
600 γρ μπούτια κοτόπουλου
60 γρ. κάσιους
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου 8-9 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
2 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γλυκάνισο
Μια πρέζα άμυλο καλαμποκιού για να αλευρώσει το κρεμμύδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες ντομάτες (περίπου 480 γρ.) ψιλοκομμένες
1 φρέσκο πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου
400-500 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
www.opsd.it
Εκτέλεση
Αρχικά, μαρινάρετε τα μπούτια κοτόπουλου για περίπου 15-20 λεπτά με μισή κουταλιά της σούπας τζίντζερ, μισή κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου και αλάτι. Έπειτα, ετοιμάστε τη σάλτσα κάσιους: ψιλοκόψτε τα κάσιους στο μπλέντερ όσο πιο καλά μπορείτε, προσθέστε περίπου 200 ml νερού και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, αλευρώστε ελαφρά τις φέτες κρεμμυδιού με το άμυλο καλαμποκιού. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέστε τις φέτες κρεμμυδιού και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αφαιρέστε τις και αφήστε τις στην άκρη για γαρνίρισμα.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα γαρίφαλα και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το υπόλοιπο τζίντζερ και σκόρδο, το πράσινο τσίλι, αλάτι, σκόνη τσίλι, κόλιανδρο, κουρκουμά και γλυκάνισο. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν τα υλικά. Αν παρατηρήσετε ότι κολλούν, χαμηλώστε τη φωτιά.
Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέστε 100 ml νερού και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά και προσθέστε άλλα 100 ml νερού. Ανακατέψτε, σκεπάστε με καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για 20 λεπτά μέχρι να μειωθεί το νερό και το κοτόπουλο να είναι πλήρως ψημένο. Στο τέλος, προσθέστε τη σάλτσα κάσιους και ανακατέψτε απαλά. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει πηχτή υφή και ωραίο χρώμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και λίγο πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με τις τηγανισμένες φέτες κρεμμυδιού και μερικά κάσιους. Καλή απόλαυση!