Η πίτσα και τα ζυμαρικά δεν είναι τα μόνα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε με 4 τυριά. Ένα ακαταμάχητο ριζότο μπορεί να προκύψει από αυτά τα υλικά.
Το ριζότο με 4 τυριά είναι ένα πραγματικό comfort food: Κρεμώδες, βελούδινο και γεμάτο γεύση, αποτελεί την τέλεια επιλογή για τις φθινοπωρινές μέρες, καθώς το ζεστό του άρωμα γεμίζει το σπίτι. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για ένα δείπνο με φίλους που αγαπούν το τυρί.
Υλικά
350 γρ ρύζι για ριζότο
50 γρ γκοργκοντζόλα, παρμεζάνα, γραβιέρα και κασέρι
1 λευκό κρεμμύδι
30 γρ βούτυρο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι και δεντρολίβανο για γεύση
pexels
Εκτέλεση
Ακολουθούμε την κλασική μέθοδο παρασκευής ριζότο. Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι σε λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι για να το φρυγανίσουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το λευκό κρασί. Προσθέτουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό και αρχίζουμε το αργό μαγείρεμα, προσθέτοντας ζωμό όποτε χρειάζεται. Εν τω μεταξύ, τρίβουμε την παρμεζάνα και κόβουμε τα άλλα 3 τυριά σε κύβους.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα τρία κομμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αποκτήσουμε ένα κρεμώδες ριζότο. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και δεντρολίβανο.
Καλή απόλαυση!